אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,505
צפיות

עוגת טורט תפוזים

המתכון של
עוגת טורט תפוזים

עוגה אלגנטית בניחוח הדרים רכה קלילה וטעם חלומי פרווה

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 6 ביצים גודל לארג'
  • להפריד את החלבונים לקערת המיקסר
  • ולקערה נוספת את החלמונים.
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוטרי
  • קליפת תפוז מגורדת מ2 תפוזים (לשטוף היטב את התפוזים ולייבש לפני)
  • חצי כפית מלח
  • 3/4 כוס קמח עוגה ( לא תופח)
  • אם אין קמח עוגה
  • לנפות 3-4 פעמים 3/4 כוס קמח לבן רב תכליתי עם 2 כפיות קורנפלור
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור 155 מעלות .


  • 2

    מדף לפני האחרון אפייה רגילה עם תבנית מים שעליה נניח את התבנית עוגה..


  • 3

    התבנית היא 20 סמ קוטר קפיצית שעטפתם את הבחוץ בנייר כסף כפול בכדי שלא יחלחלו מים באפייה.


  • 4

    אפשר תבנית רגילה להניח נייר אפייה רק בתחתית. לא לשמן את התבנית..


  • 5

    בקערה לערבב עם מטרפה ידנית את החלמונים והשמן עד להטמעה..


  • 6

    להוסיף את המיץ תפוזים והקליפה המגורדת לערבב טוב להוסיף את הקמח עוגה והכפית מלח ולערבב למרקם אחיד להניח בצד.


  • 7

    להקציף את החלבונים עם הקורט מלח מהירות איטית עד לקבלת מרקם סבוני להוסיף בהדרגה את הסוכר.


  • 8

    להגביר מהירות עד לקבלת קצפת רכה ועמידה לא להקציף יותר מידי. .


  • 9

    לערבב עם מטרפה שליש מהקצפת לבלילת התפוז/חלמונים .


  • 10

    להוסיף 1/3 נוסף ולקפל בעדינות עם מרית גומי עד לכמעט הטמעה.


  • 11

    להוסיף את ה1/3 האחרון ולקפל בתנועה סיבובית מלמטה עד למרקם אחיד..


  • 12

    בעדינות לא להוריד אויר..


  • 13

    לשפוך לתבנית ובעזרת קיסם בתנועות סיבוביות ממרכז העוגה בכדי לשחרר בועות אויר ולשטח את העוגה מעל .


  • 14

    בעדינות להניח את התבנית מעל תבנית המים ולאפות שעה ו5 דקות..


  • 15

    להוציא ולקרר על רשת שעה ואז לשחרר מהתבנית..


1

לחמם תנור 155 מעלות .


2

מדף לפני האחרון אפייה רגילה עם תבנית מים שעליה נניח את התבנית עוגה..


3

התבנית היא 20 סמ קוטר קפיצית שעטפתם את הבחוץ בנייר כסף כפול בכדי שלא יחלחלו מים באפייה.


4

אפשר תבנית רגילה להניח נייר אפייה רק בתחתית. לא לשמן את התבנית..


5

בקערה לערבב עם מטרפה ידנית את החלמונים והשמן עד להטמעה..


6

להוסיף את המיץ תפוזים והקליפה המגורדת לערבב טוב להוסיף את הקמח עוגה והכפית מלח ולערבב למרקם אחיד להניח בצד.


7

להקציף את החלבונים עם הקורט מלח מהירות איטית עד לקבלת מרקם סבוני להוסיף בהדרגה את הסוכר.


8

להגביר מהירות עד לקבלת קצפת רכה ועמידה לא להקציף יותר מידי. .


9

לערבב עם מטרפה שליש מהקצפת לבלילת התפוז/חלמונים .


10

להוסיף 1/3 נוסף ולקפל בעדינות עם מרית גומי עד לכמעט הטמעה.


11

להוסיף את ה1/3 האחרון ולקפל בתנועה סיבובית מלמטה עד למרקם אחיד..


12

בעדינות לא להוריד אויר..


13

לשפוך לתבנית ובעזרת קיסם בתנועות סיבוביות ממרכז העוגה בכדי לשחרר בועות אויר ולשטח את העוגה מעל .


14

בעדינות להניח את התבנית מעל תבנית המים ולאפות שעה ו5 דקות..


15

להוציא ולקרר על רשת שעה ואז לשחרר מהתבנית..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים