אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,193
צפיות

עוגת טורט תותים קרם ריקוטה

המתכון של
עוגת טורט תותים קרם ריקוטה

עוגת תותים עם קצפת זאת נוסטלגיה .אחת העוגות האהובות על כולם. כמו בכל שנה אני מחכה לפרי הנפלא הזה ומשלבת אותו בכל העוגות שלי כמעט

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • מצרכים לתבנית /עוגלה בקוטר 24
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1-1/2 (אחד וחצי)כוסות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • לסירופ סוכר
  • 1/2 כוס סוכר +1/2 כוס מים להביא לרתיחה עד להמסת הסוכר
  • לקרם ריקוטה
  • 1 מיכל ( 250 גר׳) שמנת מתוקה 38%
  • חבילה (250 גר׳) גבינת ריקוטה 5%
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • לעיטור
  • 400 גר` תותים חצויים
  • 200 גרם פיסטוק קצוץ דק
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי..


  • 2

    שמים בקערה עמוקה את החלמונים עם יתרת הסוכר ומקציפים עד שהסוכר נמס, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה,מוסיפים מיץ תפוזים מנפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבלים עד לתערובת אחידה..


  • 3

    מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת, מיישרים את הבלילה..


  • 4

    מעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות מצננים היטב..


  • 5

    מכינים סירופ סוכר:.


  • 6

    בסיר קטן שמים מים וסוכר מחממים עד שרותח. מבשלים את הסירופ עוד 2-3 דקות, עד שכל הסוכר נמס..


  • 7

    מכינים את הקצפת:.


  • 8

    בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.


  • 9

    וגבינת ריקוטה לקצפת יציבה..


  • 10

    מרכיבים את העוגה:.


  • 11

    פורסים את העוגה ל-2 חלקים באמצעות סכין ארוכה. מברישים את שני החלקים עם הסירופ..


  • 12

    מורחים כ-1/3 קרם ריקוטה בחלק הראשון מיישרים עם פלטה או כף,מניחים תותים חצויים מעל,מניחים את החלק השני, מורחים את כל העוגה,מצמידים עם היד פיסטוקים קצוצים ומעטרים עם תותים..


1

במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי..


2

שמים בקערה עמוקה את החלמונים עם יתרת הסוכר ומקציפים עד שהסוכר נמס, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה,מוסיפים מיץ תפוזים מנפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבלים עד לתערובת אחידה..


3

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ומקומחת, מיישרים את הבלילה..


4

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות מצננים היטב..


5

מכינים סירופ סוכר:.


6

בסיר קטן שמים מים וסוכר מחממים עד שרותח. מבשלים את הסירופ עוד 2-3 דקות, עד שכל הסוכר נמס..


7

מכינים את הקצפת:.


8

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.


9

וגבינת ריקוטה לקצפת יציבה..


10

מרכיבים את העוגה:.


11

פורסים את העוגה ל-2 חלקים באמצעות סכין ארוכה. מברישים את שני החלקים עם הסירופ..


12

מורחים כ-1/3 קרם ריקוטה בחלק הראשון מיישרים עם פלטה או כף,מניחים תותים חצויים מעל,מניחים את החלק השני, מורחים את כל העוגה,מצמידים עם היד פיסטוקים קצוצים ומעטרים עם תותים..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים