הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת קלמנטינות בחושה, חורפית נהדרת בצבע וטעם של הדרים, טעימה בטירוף, פרווה, סופר מהירה (5 דקות) ערבוב ולתנור, כל אחד יכול.
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (לא טורבו).
שמים בקערה גדולה את הביצים, סוכר, סוכר וניל, קורט מלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה .
מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף היטב.
מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, מיץ הלימון, גרדת הקלמנטינות וממשיכים לטרוף היטב.
מוסיפים את הקמח התופח או הקמח הרגיל + אבקת אפייה וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה .
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, (כאמור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב), דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
מכניסים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה למגע (ממליצה לבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
10 דקות לפני שהעוגה מוכנה, מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את מיץ הקלמנטינות, סוכר וגרידת הקלמנטינה תוך כדי ערבוב כ-8-10 דקות עד שהסירופ יצטמצם זה מאוד חשוב, כדי שהסירופ יקבל טעם עמוק ולא יהיה נוזלי מדי ויציף את העוגה.
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ, ממליצה להשקות את העוגה כף אחר כף כדי שהסירופ יחלחל ויחדור על כל העוגה באופן שווה.
מקררים היטב, ומגישים (חשוב מאוד לקרר את העוגה כדי לאפשר לה לספוג את הסירופ היטב ורק אחר כך לפרוס ולהגיש) .
טיפים... .
מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר .
מומלץ לשמור את העוגה במקרר עד 6 ימים.
אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש.
זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה חורפית רכה, עם טעם משגע, במרקם כיפי במיוחד.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .