אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,895
צפיות

עוגת תפוחים ואגסים עם שקדים וליקר אמרטו

המתכון של
עוגת תפוחים ואגסים עם שקדים וליקר אמרטו

עוגה מפנקת נפלאה שמשאירה טעם של עוד במיוחד לחג הפסח ,תקבלו עליה ים של מחמאות ונשיקות

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לתערובת
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס תפוזים או שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • גרידת קליפת תפוז שלם
  • 1/4 כוס ליקר אמרטו
  • 2 כוסות קמח תופח לפסח
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 50 גרם צימוקים – לא חובה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים חצאי יפים
  • 50 גרם פקאן
  • תבנית עגולה 26 ס”מ משומנת
  • עוגת הפסח שלי
  • עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו
  • 3 תפוחים פרוסים לקוביות
  • 3 אגסים פרוסים לקוביות
  • 1/2 כוס ליקר אמרטו
  • כפית סוכר חום
  • כפית קינמון
אופן ההכנה
  • 1

    הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד..


  • 2

    מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.


  • 3

    מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית.


  • 4

    מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב.


  • 5

    יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים.


  • 6

    מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט.


  • 7

    אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר.


  • 8

    לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.


  • 9

    תיהנו.


  • 10

    חג אביב שמח מלא שוקולד ויין.


  • 11

    לעוד מתכונים מהנים ונפלאים כנסו ל נטע בשביל השוקולד .


  • 12

     .


1

הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד..


2

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.


3

מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית.


4

מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב.


5

יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים.


6

מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט.


7

אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר.


8

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.


9

תיהנו.


10

חג אביב שמח מלא שוקולד ויין.


11

לעוד מתכונים מהנים ונפלאים כנסו ל נטע בשביל השוקולד .


12

 .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים