הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהשילוב קפוצ'ינו ופטל זה פשוט ....אין לי מילים👌👌 1)מתחילים יום לפני בציפוי גלסאז 2)לאחר מכן במלית 3)למחרת אופים את התחתית 4)מקציפים את המוס גבינה 5)ויום אחרי זה מחלצים מצפים בגלסאז תהליך של עוגה קצת ארוך אבל שווה כל מאמץ
.
1)אופן ההכנת הגלסאז'.
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ..
ל 10 דקות ..
2)שמים בכלי גבוה את השוקולד המריר עם חחלב מרוכז ..
3)מביאים לרתיחה את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה ..
של 103 מעלות.
4)שופכים על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים מערבבים היטב מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות אבל מומלץ ללילה שלם ..
5)אופן ההכנת המלית קפוצ'ינו.
שמים בכלי גבוה את שני סוגי השוקולדים .
.
6)מבשלים תוך כדי ערבוב את שמנת מתוקה חלב חלמונים וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 82 מעלות .
7) שופכים את התערובת על השוקולד וטוחנים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק, שופכים לרינג בצורת לב מרופד בניילון נצמד ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה .
8)אופן ההכנה מלית פטל .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות ..
9)מביאים לרתיחה את הפטל עם הסוכר..
טוחנים עם מיקסר מוט מסננים לקבלת מרקם חלק ..
מוסיפים את הג'לטין המומסת כמה שניות במיקרוגל ומערבבים .
10) מוציאים את המלית קפוצ'ינו ושופכים את המלית פטל וזה אומר שמקבלי 2 שכבות אחד על השני וחזרה למקפיא לכמה שעות טובות אבל מומלץ ללילה שלם .
11) אופן ההכנת התחתית..
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב..
12)מוסיפים את החלמונים פודינג וניל וממשיכים לערבב עד שאין גושים ,שופכים את הבלילה בתבנית כלשהי מרופד בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות..
13) אופן ההכנת המוס גבינה .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות..
14) מערבבים היטב את שני סוגי הגבינות עם הסוכר עד שאין גושים ..
15)ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים של 30 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותו לגבינות.
16) מקציפים את השמנת המתוקה עד ליציבות ומוסיפים לתערובת הגבינות ושוב מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ..
17) ממיסים את ג'לטין במיקרוגל מוסיפים ושוב מערבבים .
18)שופכים חצי תערובת לתבנית סיליקון נותנים דפיקות קלות שתערובת תתפזר על כל התבנית שלא יהיה הצטברות של חורים בזמן החילוף של העוגה.
מחלצים את המלית הקפוא מניחים אותה במרכז לוחצים ..
קלות ושופכים את החצי השני ושוב נותנים דפיקות קלות .
19)שמים רינג בצורת לב על התחתית וקורצים .
מניחים את הטורט על המוס ולוחצים קלות כדי להדק היטב את התחתית מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם חובה אפילו יותר .
20)ציפוי גלסאז ..
מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה ..
וממתינים עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות ..
21) מחלצים את המוס מניחים אותם על רשת או כלי כלשהו ושופכים את הציפוי גלסאז וממתינים לסיום הטפטוף של הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול מניחים את המוס על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרה מלאה ואפשר להגיש ..
אפשר לשמור את העוגה שבועיים במקפיא .
בהצלחה..
.