הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהסבתא שלי היתה מכינה לי את הבבקה שוקולד ,איך שיוצאת מהתנור היינו מחכות שתתקרר, הריח היה ממלא את כל הבית והטעם גן עדן שילוב של שוקולד עם בצק שמרים משגע
אופן ההכנה של הבצק:.
1. להכניס לתוך מיקסר עם וו לישה קמח ומערבבים לתוכו את השמרית..
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת הטמפרטורה של חדר..
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. .
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. .
5. ממשיכים לערבב 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק..
6. חשוב חשוב !! מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. .
הכנת המילוי:.
1. מערבבים יחד סוכר, קקאו וקינמון עם השוקולד המומס ומניחים בצד לספירת הטעמים .
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים אני שוקלת. .
3. מרדדים כל חלק למלבן בערך בעובי 1/2 ס"מ..
4. עכשיו מורחים בחמאה ומפזרים את מלית השוקולד באופן אחיד . .
5. נגלגל לרולדה..
6. עכשיו יש אומנות הסיבוב,מפתלים את שתי הרולדות שהתקבלו לצורת בורג, ומניחים בתבנית משומנת היטב. .
7. מברישים בביצה טרופה, ללא התפחה נוספת .
8. לאפות בחום של 170 מעלות כ-45 דקות עד שהבבקה תפוחה ושחומה..
טיפ מתוק:.
אני לא מתפיחה שוב לפני האפייה העוגה מתקבלת קצת דחוסה . מי שאוהב יותר בצק מאוד אוורירי מוזמן להתפיח 1/2 שעה לפני האפייה..
מתכונים נוספים "נטע בשביל השוקולד" .