הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת תפוזים נוסטלגית של פעם, טעימה, מושלמת, ממכרת, רכה, אוורירית, בעלת ניחוח ילדות, וכן אפשר גם ללא גלוטן.
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (לא טורבו) .
מפרידים את הביצים, את החלבון (לבן הביצה) שמים בקערת המיקסר עם וו הקפצה, מוסיפים קורט מלח ומקפיצים במהירות בינונית-גבוהה עד שיש קצף לבנבן, מוסיפים את הסוכר וניל, הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש (4 דקות הקפצה) .
בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה ידנית את החלמונים (צהוב הביצה) יחד עם תמצית הוניל, קליפת התפוזים, מיץ התפוזים, שמן, תרכיז התפוזים לתערובת אחידה .
מנמיכים את מהירות ההקפצה ומוסיפים את קערת החלמונים בזרם דק לתוך קערת החלבונים המוקפצים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
מוציאים את קערת המיקסר ומנפים פנימה את הקמח התופח או הקמח הרגיל + אבקת אפייה או את הקמח ללא גלוטן + אבקת אפייה ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים 45-5 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים מעט.
מקררים את העוגה היטב ומפזרים אבקת סוכר ומגישים .
טיפים...
הקפידו שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר כדי שתוכלו להקציף אותם היטב לקצף יציב ותפוח, מתקבל קצף גדול פי 4 פעמים מהנפח המקורי.
לא לערבב יותר מדי את הקמח אחרת העוגה תהיה דחוסה ותקבלו כאמור במקום עוגה סוליה.
אסור לפתוח את דלת התנור בתחילת האפייה כי זה גורם לעוגה ליפול ולאבד מהגובה שלה.
העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5-6 ימים.
זהו מוכן! כדאי נסו, תמיד כשאני אופה את "עוגת התפוזים של פעם" זה מחזיר אותי לטעם ילדות, אימי גלדיס קבוע הייתה אופה לנו אותה ולפעמים משלבת בתוכה קצת קונפיטורה של תותים, אוכמניות ועוד...
בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .