הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהפינוק מתוק ומושלם לשנה טובה ומתוקה כדבש... מערבבים הכל ושולחים לתנור, הכי טעים שיש והכי פשוט שיש.
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (לא טורבו) .
מכינים מראש, מקררים ושמים בצד 2 תיוני תה רגיל + 1 ושליש כוסות מים רותחים מעורבבים היטב.
בקערה גדולה שמים את הסוכר, סוכר וניל, מלח, אבקת נס קפה, אבקת סודה לשתייה, דבש, שמן, ממרח תמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מוסיפים את הביצים השלמות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים חצי מכמות הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התה ששמנו בצד וממשיכים לערבב היטב.
מוסיפים את מחצית הקמח שנותר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
זה הזמן לפזר את האגוזים הקצוצים או השקדים והתמרים על פני העוגה רק אם רוצים.
משמנים היטב את התבנית או התבניות אינגליש קייק, יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות האוויר, מכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .
מוציאים מהתנור ומיד יוצקים בנדיבות דבש.
טיפ... .
אפשר לאפות את העוגה כמה ימים לפני החג לכסות היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון פשוט וקל, ממהרים, מתעצלים הנה הפתרון בשבילכם.
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.