הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהבסיר שרלוט ( אלומיניום קוטר 18 סמ גובה 10 סמ) או כל סיר עמיד בפני חום בגודל זהה) להוסיף חצי כוס סוכר , 2 כפות מים לא לערבב בכף להניח על האש בחום נמוך ולכסות את הסיר עד להמסה להסיר את המכסה ולהגביר את האש על גבוה עד לקבלת צבע זהוב וכמעט שחום להוריד מהאש ולהניח מעל קערה עם קרח ומים לעצירת הבישול (30 שניות ) להוציא ולהניח בצד.
לחמם תנור מראש ל165-170 מעלות.
בסיר נפרד לבשל על אש נמוכה בינונית את החלב, שמנת וחצי תרמיל וניל שנחתך באמצע וכל שיערי הוניל הוצאו בעזרת סכין חדה קטנה זמן הבישול חמש דקות לא להביא לרתיחה עד הסוף.
בקערה בינונית להוסיף ביצים חלמונים וסוכר להקציף עם מקצף ידני כ 3 דקות לקצף קליל להוסיף בהדרגה את החלב החם תוך הקצפה מתמדת למשך דקה.
לסנן את הקרם ולשפוך מעל הקרמל המוכן בסיר.
להניח את הסיר בתוך תבנית עמוקה וליצוק בעדינות מים רותחים. לדאוג שמים לא יו שפרצו לתוך הסיר.
בעדינות להניח בתנור באמצע ולאפות 45 דק׳.
להוציא ולקרר בטמפרטורת החדר ולאחר מכן למקרר לכשעתיים .
לפני ההגשה.
להעביר סכין דקה חדה מסביב לדפנות הסיר.
בקערה נפרדת למלא מעט מים חמים ולהניח את הסיר מעל למספר שניות .
תהליך זה הוא בכדי לשחרר את הקרמל מתחתית הסיר.
להניח מעל הסיר צלחת ולהפוך את הסיר מעל.
אפשר להגיש עם רצועות ליים או לימון מסוכרים.