ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור ל-180 מעלות..
-
2
מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרפדים תבנית אפייה מלבנית בבצק שהתקבל. מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות..
-
3
בינתיים מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה מאוד..
-
4
מרפדים תבנית אפייה מלבנית נוספת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית) מעבירים את הקצף לתבנית, מיישרים ואופים כשעה ו-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..
-
5
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ונס הקפה לקצפת יציבה..
-
6
מרכיבים את העוגה: מורחים על בסיס הבצק האפוי את הקצפת בטעם הקפה ומעל מניחים את המקצפת..
-
7
מזליפים מעל סירופ שוקולד ומגישים. .
-
8
יש לשמור את העוגה במקרר..
-
9
*ניתן להכין את העוגה גם כפרווה: במקום חמאה שימו חצי כוס שמן ובמקום שמנת מתוקה השתמשו בקצפת צמחית..
1
מחממים תנור ל-180 מעלות..
2
מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרפדים תבנית אפייה מלבנית בבצק שהתקבל. מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות..
3
בינתיים מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה מאוד..
4
מרפדים תבנית אפייה מלבנית נוספת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית) מעבירים את הקצף לתבנית, מיישרים ואופים כשעה ו-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..
5
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ונס הקפה לקצפת יציבה..
6
מרכיבים את העוגה: מורחים על בסיס הבצק האפוי את הקצפת בטעם הקפה ומעל מניחים את המקצפת..
7
מזליפים מעל סירופ שוקולד ומגישים. .
8
יש לשמור את העוגה במקרר..
9
*ניתן להכין את העוגה גם כפרווה: במקום חמאה שימו חצי כוס שמן ובמקום שמנת מתוקה השתמשו בקצפת צמחית..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים