אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

29,630
צפיות

עוגת קצף וקצפת בטעם קפה

המתכון של
עוגת קצף וקצפת בטעם קפה

עוגה מענגת בטעמה שלא תפסיקו להתענג עליה...

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לבצק
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 3 חלמונים
  • למלית
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית גדושה של נס קפה
  • למרנג
  • 5 חלבונים
  • 3/4 1 כוסות סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-180 מעלות..


  • 2

    מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרפדים תבנית אפייה מלבנית בבצק שהתקבל. מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות..


  • 3

    בינתיים מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה מאוד..


  • 4

    מרפדים תבנית אפייה מלבנית נוספת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית) מעבירים את הקצף לתבנית, מיישרים ואופים כשעה ו-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..


  • 5

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ונס הקפה לקצפת יציבה..


  • 6

    מרכיבים את העוגה: מורחים על בסיס הבצק האפוי את הקצפת בטעם הקפה ומעל מניחים את המקצפת..


  • 7

    מזליפים מעל סירופ שוקולד ומגישים. .


  • 8

    יש לשמור את העוגה במקרר..


  • 9

    *ניתן להכין את העוגה גם כפרווה: במקום חמאה שימו חצי כוס שמן ובמקום שמנת מתוקה השתמשו בקצפת צמחית..


1

מחממים תנור ל-180 מעלות..


2

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו לישה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרפדים תבנית אפייה מלבנית בבצק שהתקבל. מעבירים לתנור ואופים עד להזהבה. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות..


3

בינתיים מקציפים את החלבונים עם הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה מאוד..


4

מרפדים תבנית אפייה מלבנית נוספת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית) מעבירים את הקצף לתבנית, מיישרים ואופים כשעה ו-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים..


5

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ונס הקפה לקצפת יציבה..


6

מרכיבים את העוגה: מורחים על בסיס הבצק האפוי את הקצפת בטעם הקפה ומעל מניחים את המקצפת..


7

מזליפים מעל סירופ שוקולד ומגישים. .


8

יש לשמור את העוגה במקרר..


9

*ניתן להכין את העוגה גם כפרווה: במקום חמאה שימו חצי כוס שמן ובמקום שמנת מתוקה השתמשו בקצפת צמחית..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים