הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגה מעלפפת בשילוב של שוקולד וקרם וניל מצופה בגלייז מראה..... שנה טובה ומתוקה לכולכם 🍏🍏
עוגת שוקולד ספוגית.
המתכון לעוגת השוקולד:.
תצטרכו תבנית עגולה בקוטר של 18 סמ והגובה לפחות 10 סמ.
לשמן ולקמח קלות ולהניח בצד.
לחמם תנור ל180 מעלות מדף אמצעי.
בקערת המיקסר או מטרפה ידנית להקציף את הסוכר והחמאה למרקם אווררירי.
להוסיף את הביצים בהדרגה עם מספר כפות של הקמח על מהירות נמוכה.
בעזרת כף גדולה (לא מעץ) לקפל את הקקאו והקמח הנותר ( תערבבו ביחד ).
לשפוך בעדינות לתבנית להטיח מספר פעמים לשחרור אוויר.
לאפות 30-40 דקות .
לבדוק את מרכז העוגה עם קיסם עץ אם יצא נקי העוגה מוכנה.
להוציא ולהניח את התבנית על רשת קירור ל20 דקות ואז לחלץ על ניילון ניצמד ולקרר לגמרי על הרשת.
לאחר שהתקררה היטיה לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד.
העוגה יכולה להיאפות יום לפני.
להכין את הקרם וניל:.
כוס שמנת מתוקה .
1/2 כוס חלב.
חבילת אינטנט פודינג וניל.
חצי כפית תמצית וניל.
להכין משטח נקי להניח את העוגה על תחתית מקרטון או תחתית נייר קשיח קנוי בקוטר העוגה .
לפרוס את העוגה ל5 פרוסות ולהניח אותן עם נייר אפייה בין השכבות כשהחלק העליון של העוגה להניח בצד אנחנו נסיים עם החלק הזה (יישאר כמו שהוא לא ליישר כי אנחנו נשתמש בחלק הזה לחלק העליון של התפוח).
להרטיב את העוגה בחצי כוס מים עם 2 כפיות סוכר וחצי כפית תמצית וניל.
במרכז התחתית של הנייר קשיח למרוח חצי כפית רק במרכז ולהניח פרוסה אחת מעל במרכזה הסיבה היא בכדי להדביק את העוגה לתחתית בכדי שלא תזוז בהמשך .
להבריש עם המיי וניל למרוח שכבה של קרם ומעל להניח עוד פרוסה.
וכן הלאה עד לחלק העליון של העוגה ( החלק התפוח).
לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה שעתיים בכדי לייצב אותה.
להכין משטח נקי עם מגש או תבנית .
להניח את העוגה במרכזה עם סכין חדה להתחיל לעצב את צורת התפוח .
לקצר את החלק התחתון בצורה אלכסונית .
לאחר שקיבלתן צורת תפוח... לצפות את העוגה בשכבה דקה של קרם ולהכניס למקפיא שייתיצב ל30 דק..
לאחר שהקרם כבר לא דביק לצפות בעוד שכבה של קרם בכדי לכסות את כל הפירורים של העוגה מהחיתוך.
להכניס למקרר עד לשימוש הגלייז..
הכנת הגלייז:.
לערבב את המים והגלטין ( הרבע כוס מים הראשונים).
להניח בצד לפרוח.. עד למצב גלטין.
ואז להמיס במיקרו 30 שניות.
להוסיף לצנצנת זכוכית גדולה וגבוהה יחד עם השוקולד והחלב מרוכז.
לבנתיים על להבה קטנה להוסיף סירופ תירס, סוכר ו1/4 כוס מים.
להביא לרתיחה עדינה שהמד חום מראה 103 מעלות פרנהייט /40 סלציוז.
להוסיף לצנצנת השוקולד/גלטין חלב מרוכז.
בעזרת מעבד מזון ידני להטריף עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
להוסיף צבע מאכל ירוק מספר טיפות ( אני השתמשתי בתמצית פנדו טבעי) תשלטו על הצבע לא לטפטף יותר מידילהעביר דרך מסננת ולהניח להתקרר.
***לעצב עלים משוקולד על ידי המסת שוקולד לבן להוסיף לו צבע מאכל ירוק כהה.
לקחת עלים של פרחי הוורד או כל עלה אכיל.
למרוח מעל שכבה עדינה ולתת להתקרר .
לקחת גבעול של פרח שושנה לגודל של 6-8 סמ לצפות בשוקולד מריר מומס ( השוקולד חום אז לא צריך לצבוע).
סיום קישוט העוגה:.
להוציא את העוגה מהמקרר להניח מעל כוס הפוכה גדולה ויציבה שתשב על תבנית.
לחמם את הגלייז ולתת לו להגיע לטמפ של 95 מעלות פרנהייט (35 סלציוז).
ובעדינות לשפוך מעל העוגה ולתת לגלייז להישפך בחופשיות.
לחכות מספר דקות ואז להעביר לצלחת הגשה.
לקשט עם העלה והגבעול ולהכניס למקרר להתייצב.
שנה טובה ומתוקה.
עם ים של דבש.