עוגת סולת תפוזים עם שקדים מקורמלים בציפוי ממרח לוטוס
מצרכים הדרושים
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 ורבע כוס קמח
1 ורבע כוס סולת
100 גרם שקדים מקורמלים טחונים גס
מיץ של 2 תפוזים
200 מ"ל
גרידה של תפוז 1
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 כוס קוקוס
1 כוס שמן
לסירופ
2 כוסות וחצי מים
2 כוסות סוכר
מיץ של חצי לימון
לציפוי
4 כפות ממרח לוטוס
קוקוס לפיזור
אופן ההכנה
1
.
2
1) מקציפים את הביצים 10 דק ⏱ עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח .
3
2) מוסיפים ללא מיקסר את השמן , מיץ תפוזים ומערבבים, מוסיפים את הקמח, סולת,אבקת אפייה ושקדים ומקפלים את כל התערובת ,שופכים לתחתית קפיצית בקוטר 26ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות , אופים בתנור שחומם מראש ל 180🔥 מעלות כ 40 דק⏱ נועצים קיסם במרכז העוגה ואם יוצא ישב אז העוגה מוכנה .
4
3) הכנת הסירופ .
5
שמים על הגז את המים , סוכר ומיץ למון ומבשלים עד לקבלת סירופ מעט דביק , מקררים מעט ושופכים על העוגה, ממתינים כחצי שעה עד לציפוי.
6
4) מכניסים את הממרח לוטוס לדק⏱ במיקרוגל ושופכים על העוגה, מפזרים קוקוס או כל דבר שעולה לכם לראש .
7
בהצלחה לכולם.
1
.
2
1) מקציפים את הביצים 10 דק ⏱ עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח .
3
2) מוסיפים ללא מיקסר את השמן , מיץ תפוזים ומערבבים, מוסיפים את הקמח, סולת,אבקת אפייה ושקדים ומקפלים את כל התערובת ,שופכים לתחתית קפיצית בקוטר 26ס"מ מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות , אופים בתנור שחומם מראש ל 180🔥 מעלות כ 40 דק⏱ נועצים קיסם במרכז העוגה ואם יוצא ישב אז העוגה מוכנה .
4
3) הכנת הסירופ .
5
שמים על הגז את המים , סוכר ומיץ למון ומבשלים עד לקבלת סירופ מעט דביק , מקררים מעט ושופכים על העוגה, ממתינים כחצי שעה עד לציפוי.
6
4) מכניסים את הממרח לוטוס לדק⏱ במיקרוגל ושופכים על העוגה, מפזרים קוקוס או כל דבר שעולה לכם לראש .