אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

4,731
צפיות

רולדת וניל משגעת במילוי קצפת וסירופ תותים ! 🍓🍓

המתכון של
רולדת וניל משגעת במילוי קצפת וסירופ תותים ! 🍓🍓

עוד מתכון שקיבלתי מדודה רינה שלי והפעם לקינוח מעלף, מפנק ובאמת קל להכנה שאני בטוחה שתאמצו אל המטבח שלכן ❤️

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • להכנת הבלילה
  • 4 ביצים , גודל L
  • כוס סוכר
  • כפית אבקת אפייה
  • כוס קמח מנופה
  • כפית תמצית וניל
  • להכנת הסירופ תותים
  • סלסלה תותים, שטופים היטב וחצויים
  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • כף תמצית וניל
  • כפית מיץ לימון
  • להכנת הקצפת
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • לזיגוג השוקולד
  • סירופ שוקולד
אופן ההכנה
  • 1

    להקציף את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ובהדרגה להוסיף את הסוכר וכפית תמצית וניל. לנפות כוס קמח ולאחר מכן להוסיף כפית אבקת אפייה ולערבב. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. .


  • 2

    על תבנית התנור להניח נייר אפייה משומן ומעל לשטח בצורה ישרה את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט ולהוציא מהתנור. .


  • 3

    כשהעוגה עדיין חמה לשים עלייה נייר אפייה נקי, לגלגל אותה בעזרת מגבת ולהניח בצד שתצטנן. .


  • 4

    בזמן שהעוגה בתנור להכין את סירופ התותים - בסיר קטן לשים את הסוכר, המים, תמצית וניל ומיץ לימון ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להוסיף את התותים החצויים ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד לצמצום הנוזלים. לכבות את האש ולהניח את הסירופ בצד שיצטנן. .


  • 5

    להכנת הקצפת - להקציף את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ..


  • 6

    להרכבת הרולדה - לאחר שהרולדה וסירופ התותים הצטננו לפתוח את הרולדה לשים מעט מן הקצפת ולמרוח באופן שווה על כל הרולדה. לשים מעט מסירופ התותים ולגלגל.לצפות בקצפת את הרולדה מבחוץ ולקשט - אני קישטתי בסירופ שוקולד ודובדבנים מסוכרים. לצנן במקרר למשך 2-3 שעות , לפרוס ולהגיש ! (לפני ההגשה שמתי עוד קצת סירופ שוקולד ).


1

להקציף את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ובהדרגה להוסיף את הסוכר וכפית תמצית וניל. לנפות כוס קמח ולאחר מכן להוסיף כפית אבקת אפייה ולערבב. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. .


2

על תבנית התנור להניח נייר אפייה משומן ומעל לשטח בצורה ישרה את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט ולהוציא מהתנור. .


3

כשהעוגה עדיין חמה לשים עלייה נייר אפייה נקי, לגלגל אותה בעזרת מגבת ולהניח בצד שתצטנן. .


4

בזמן שהעוגה בתנור להכין את סירופ התותים - בסיר קטן לשים את הסוכר, המים, תמצית וניל ומיץ לימון ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להוסיף את התותים החצויים ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד לצמצום הנוזלים. לכבות את האש ולהניח את הסירופ בצד שיצטנן. .


5

להכנת הקצפת - להקציף את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ..


6

להרכבת הרולדה - לאחר שהרולדה וסירופ התותים הצטננו לפתוח את הרולדה לשים מעט מן הקצפת ולמרוח באופן שווה על כל הרולדה. לשים מעט מסירופ התותים ולגלגל.לצפות בקצפת את הרולדה מבחוץ ולקשט - אני קישטתי בסירופ שוקולד ודובדבנים מסוכרים. לצנן במקרר למשך 2-3 שעות , לפרוס ולהגיש ! (לפני ההגשה שמתי עוד קצת סירופ שוקולד ).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים