ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
בצק : 2 וחצי כוסות קמח רגיל (לא תופח), 200 גר' חמאה, 80 גר' אבקת סוכר, 1 ביצה, כף מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, גרדת תפוז או לימון (לא חובה)
-
ציפוי : 170 גר' ריבת תות שדה , מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
-
1
תבנית אפיה בקוטר 24..
-
2
להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, מספר שעות לפני הכנת העוגה.
-
3
לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).
-
4
לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר..
-
5
לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בצד כדי להכין את מקלות הבצק, או שמגרדים פירורים..
-
6
מרדדים את הבצק בתבנית ומהדקים..
-
7
מורחים את הריבה על הבצק..
-
8
מכינים את מקלות הבצק, מגלגלים 6 חתיכות בצק עד שהופכים לשרוכים - ויוצרים שתי וערב על העוגה..
-
9
לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות..
-
10
אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני החיתוך..
1
תבנית אפיה בקוטר 24..
2
להוציא את החמאה מהמקרר שתתרכך בחום החדר, מספר שעות לפני הכנת העוגה.
3
לערבב את כל מרכיבי הבצק כולל החמאה עד לקבלת גושים. ממשיכים ללוש בקערה עד שמתקבל בצק רך. (בצק פריך).
4
לכסות את הבצק ולהכניס אותו לשעה במקרר..
5
לוקחים כמות (1/4) של בצק ושמים בצד כדי להכין את מקלות הבצק, או שמגרדים פירורים..
6
מרדדים את הבצק בתבנית ומהדקים..
7
מורחים את הריבה על הבצק..
8
מכינים את מקלות הבצק, מגלגלים 6 חתיכות בצק עד שהופכים לשרוכים - ויוצרים שתי וערב על העוגה..
9
לאפות כ- 1/2 שעה ב- 180 מעלות..
10
אחרי צינון העוגה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. להכין את העוגה לפחות 1 שעה לפני החיתוך..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים