אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

19,570
צפיות

פאי תפוחים

המתכון של
פאי תפוחים

שמנה לב!!! הפאי ללא מרגרינה או חמאה!

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות16 מנות
  • זמן הכנה35 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 16 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 יחידה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
  • לבצק:
  • 2 יחידות חלמונים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות מים קרים
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 קורט מלח
  • למלית:
  • 12 יחידות תפוחי-עץ (גרני-סמית)
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • מיץ מ 1/2 יחידות לימון
  • לפירורים:
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת המלית: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לרבעים, מנקים מליבות. פורסים דק ומעבירים לסיר. מוסיפים את הסוכר הקינמון ומיץ הלימון, מבשלים 15 דקות עד שהתפוחים יתרככו ולא יישארו נוזלים בסיר. מצננים..


  • 2

    להכנת הבצק: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק פריך. מרפדים את תבנית האפייה בבצק ומעט מהדפנות. שופכים מעל הבצק את מלית התפוחים..


  • 3

    להכנת הפירורים: שמים בקערה את כל החומרים, ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים. זורים את הפירורים מעל מלית התפוחים ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה..


1

להכנת המלית: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לרבעים, מנקים מליבות. פורסים דק ומעבירים לסיר. מוסיפים את הסוכר הקינמון ומיץ הלימון, מבשלים 15 דקות עד שהתפוחים יתרככו ולא יישארו נוזלים בסיר. מצננים..


2

להכנת הבצק: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק פריך. מרפדים את תבנית האפייה בבצק ומעט מהדפנות. שופכים מעל הבצק את מלית התפוחים..


3

להכנת הפירורים: שמים בקערה את כל החומרים, ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים. זורים את הפירורים מעל מלית התפוחים ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים