לןגן

פאי תפוחים

מאת: לילך טייב, פורסם: 13/10/2015 | 18:27
פאי תפוחים

תקציר המתכון: שמנה לב!!! הפאי ללא מרגרינה או חמאה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק:

למלית:

לפירורים:

אופן הכנה

  1. להכנת המלית: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לרבעים, מנקים מליבות. פורסים דק ומעבירים לסיר. מוסיפים את הסוכר הקינמון ומיץ הלימון, מבשלים 15 דקות עד שהתפוחים יתרככו ולא יישארו נוזלים בסיר. מצננים.

  2. להכנת הבצק: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק פריך. מרפדים את תבנית האפייה בבצק ומעט מהדפנות. שופכים מעל הבצק את מלית התפוחים.

  3. להכנת הפירורים: שמים בקערה את כל החומרים, ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים. זורים את הפירורים מעל מלית התפוחים ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.