אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

11,131
צפיות

פאי תפוחים

המתכון של
פאי תפוחים

עוגת תפוחים מהסרטים….

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה90 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 8 יחידות תפוחי עץ (רצוי תפוח עץ מסוג סמית) או כל תפוח שיש דרך אגב התפוחים של הארץ לדעתי הם הכי טעימים שיש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 כפות קמח רגיל
  • 1/4 כפית זנגוויל
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1 יחידה ביצה טרופה
  • 1 יחידה כילים שתצטרכו: תבנית עגולה 27סמ קוטר עם תחתית נפרדת או קפיצית רצוי קילתית נמוכה
  • לתחתית:
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס חמאה בלי מלח
  • 1/4 כוס קמח שקדים או טחונים דק
  • 1 קורט מלח
  • 2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
  • 1

    לערבב את כל המצרכים של הבצק לבצק רך וחלק לעטוף בניילון נצמד ולקרר 30 דק.


  • 2

    למלית: לקלף את תפוחי העץ ולגרד במגרדת גסה בקערה גדולה להוסיף את כל התבלינים הקמח ותפוחי העץ המגורדים לערבב בעדינות הערה: אם יש יותר מידי נוזלים מהתפוחים ניתן להוסיף עוד כף של קמח.


  • 3

    לחלק את הבצק ל2 לרדד את הבצקים חלק אחד של הבצק המרודד לכסות את התבנית והדפנות 2 ממ עובי.


  • 4

    לשפוך בפנים את המלית באופן שווה.


  • 5

    החלק השני לחתוך לרצועות ארוכות 1 סמ.


  • 6

    להתחיל מצד אחד של התבנית ולהניח את הרצועות במרחק של 1 סמ לעצב שתי וערב או כל עיצוב שבא לכם.


  • 7

    למרוח את הביצה הטרופה מעל הרצועות לפזר מעט סוכר מעל.


  • 8

    180 לאפות בתנור שחומם מראש שעה.


  • 9

    לקרר כ15 דק לפני שמשחררים את העוגה מן התבנית.


  • 10

    בתאבון ובהצלחה.


1

לערבב את כל המצרכים של הבצק לבצק רך וחלק לעטוף בניילון נצמד ולקרר 30 דק.


2

למלית: לקלף את תפוחי העץ ולגרד במגרדת גסה בקערה גדולה להוסיף את כל התבלינים הקמח ותפוחי העץ המגורדים לערבב בעדינות הערה: אם יש יותר מידי נוזלים מהתפוחים ניתן להוסיף עוד כף של קמח.


3

לחלק את הבצק ל2 לרדד את הבצקים חלק אחד של הבצק המרודד לכסות את התבנית והדפנות 2 ממ עובי.


4

לשפוך בפנים את המלית באופן שווה.


5

החלק השני לחתוך לרצועות ארוכות 1 סמ.


6

להתחיל מצד אחד של התבנית ולהניח את הרצועות במרחק של 1 סמ לעצב שתי וערב או כל עיצוב שבא לכם.


7

למרוח את הביצה הטרופה מעל הרצועות לפזר מעט סוכר מעל.


8

180 לאפות בתנור שחומם מראש שעה.


9

לקרר כ15 דק לפני שמשחררים את העוגה מן התבנית.


10

בתאבון ובהצלחה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים