אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

349
צפיות

רולדת שמרים

המתכון של
רולדת שמרים

לפי מתכון של מלי מאירוב, עם שינויים קלים

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • המצרכים לבצק -
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • המצרכים לסירופ הסוכר -
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 2 טיפות תמצית וניל (לא חובה)
  • המצרכים למילוי -
  • ממרח נוטלה, ממרח שחר, סוכר חום וקינמון, סוכר חום אגוזים ועוד
אופן ההכנה
  • 1

    שמים בקערה את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד.


  • 2

    מורחים מעט שמן על הבצק ומכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה.


  • 3

    מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעלה ומורחים נוטלה, מפזרים 1 כף שוקולית/קקאו ומגלגלים .


  • 4

    לא חובה, אבל מומלץ - מקפיאים 10-15 דקות את הרולדה .


  • 5

    מוציאים מהמקפיא, חותכים את הרולדה לאורך ל-2 חלקים וקולעים כשהמילוי מופנה כלפי מעלה ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים כחצי שעה.


  • 6

    מכינים בינתיים את סירופ הסוכר, שמים בסיר מים וסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס..


  • 7

    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.


  • 8

    כשהרולדות מוכנות מורחים את סירופ הסוכר עליהן..


  • 9

    מקררים ובתאבון.


1

שמים בקערה את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד.


2

מורחים מעט שמן על הבצק ומכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה.


3

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעלה ומורחים נוטלה, מפזרים 1 כף שוקולית/קקאו ומגלגלים .


4

לא חובה, אבל מומלץ - מקפיאים 10-15 דקות את הרולדה .


5

מוציאים מהמקפיא, חותכים את הרולדה לאורך ל-2 חלקים וקולעים כשהמילוי מופנה כלפי מעלה ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים כחצי שעה.


6

מכינים בינתיים את סירופ הסוכר, שמים בסיר מים וסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס..


7

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.


8

כשהרולדות מוכנות מורחים את סירופ הסוכר עליהן..


9

מקררים ובתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים