לןגן

רולדת שמרים

מאת: זהר מנדל, פורסם: 24/12/2021 | 14:40
רולדת שמרים

תקציר המתכון: לפי מתכון של מלי מאירוב, עם שינויים קלים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד

  2. מורחים מעט שמן על הבצק ומכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה

  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעלה ומורחים נוטלה, מפזרים 1 כף שוקולית/קקאו ומגלגלים

  4. לא חובה, אבל מומלץ - מקפיאים 10-15 דקות את הרולדה

  5. מוציאים מהמקפיא, חותכים את הרולדה לאורך ל-2 חלקים וקולעים כשהמילוי מופנה כלפי מעלה ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים כחצי שעה

  6. מכינים בינתיים את סירופ הסוכר, שמים בסיר מים וסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס.

  7. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה

  8. כשהרולדות מוכנות מורחים את סירופ הסוכר עליהן.

  9. מקררים ובתאבון