אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגות

15,721
צפיות

עוגת דבש -דורית כהן

המתכון של
עוגת דבש -דורית כהן

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית נס קפה(לא מגורען)
  • כפית קינמון
  • 1/3 כפית ציפורן
  • חצי כוס מים פושרים
  • 130 ג גפרורי שקדים מולבנים
  • לסירופ
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המקסר נקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב ..


  • 2

    בכוס חד פעמית נמלא חצי כוס מים פושרים ונערבב את הנס קפה, הקינמון והציפורן , נקרר מעט..


  • 3

    נוסיף לתערובת החלבונים בטיפטוף ולא על מהירות גבוהה את השמן,הדבש, החלמונים והסודה לשתיה ..


  • 4

    לאחר מיכן את החצי כוס עם הנוזלים ..


  • 5

    בתנועות עטיפה עם לקקן נוסיף את הקמח עד לאיחוד הבלילה ..


  • 6

    נשמן מעט תבנית אינגליש קייק רחבה ונשפוך את הבלילה לתוכה ,.


  • 7

    נאפה על חום של 170 מעלות ..


  • 8

    לאחר אפיה של 10 דקות נפזר את גפרורי השקדים המולבנים על העוגה ונמשיך לאפות עד להזהבה..


  • 9

    לא ממליצה להניח את השקדים לפני שאפיתן עשר דקות את העוגה, הם ישקעו בתוכה ..


  • 10

    בסיר קטן נכין את הסירופ עם הסוכר והמים ..


  • 11

    כשהעוגה חמה נשפוך עליה את הסירופ לאחר שהתקרר..


  • 12

    ממליצה להכפיל כמויות ,.


  • 13

    העוגה טעימה במיוחד ..


  • 14

    בתאבון ובהצלחה. 🌹.


1

בקערת המקסר נקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב ..


2

בכוס חד פעמית נמלא חצי כוס מים פושרים ונערבב את הנס קפה, הקינמון והציפורן , נקרר מעט..


3

נוסיף לתערובת החלבונים בטיפטוף ולא על מהירות גבוהה את השמן,הדבש, החלמונים והסודה לשתיה ..


4

לאחר מיכן את החצי כוס עם הנוזלים ..


5

בתנועות עטיפה עם לקקן נוסיף את הקמח עד לאיחוד הבלילה ..


6

נשמן מעט תבנית אינגליש קייק רחבה ונשפוך את הבלילה לתוכה ,.


7

נאפה על חום של 170 מעלות ..


8

לאחר אפיה של 10 דקות נפזר את גפרורי השקדים המולבנים על העוגה ונמשיך לאפות עד להזהבה..


9

לא ממליצה להניח את השקדים לפני שאפיתן עשר דקות את העוגה, הם ישקעו בתוכה ..


10

בסיר קטן נכין את הסירופ עם הסוכר והמים ..


11

כשהעוגה חמה נשפוך עליה את הסירופ לאחר שהתקרר..


12

ממליצה להכפיל כמויות ,.


13

העוגה טעימה במיוחד ..


14

בתאבון ובהצלחה. 🌹.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים