קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערת המקסר נקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
בכוס חד פעמית נמלא חצי כוס מים פושרים ונערבב את הנס קפה, הקינמון והציפורן , נקרר מעט.
נוסיף לתערובת החלבונים בטיפטוף ולא על מהירות גבוהה את השמן,הדבש, החלמונים והסודה לשתיה .
לאחר מיכן את החצי כוס עם הנוזלים .
בתנועות עטיפה עם לקקן נוסיף את הקמח עד לאיחוד הבלילה .
נשמן מעט תבנית אינגליש קייק רחבה ונשפוך את הבלילה לתוכה ,
נאפה על חום של 170 מעלות .
לאחר אפיה של 10 דקות נפזר את גפרורי השקדים המולבנים על העוגה ונמשיך לאפות עד להזהבה.
לא ממליצה להניח את השקדים לפני שאפיתן עשר דקות את העוגה, הם ישקעו בתוכה .
בסיר קטן נכין את הסירופ עם הסוכר והמים .
כשהעוגה חמה נשפוך עליה את הסירופ לאחר שהתקרר.
ממליצה להכפיל כמויות ,
העוגה טעימה במיוחד .
בתאבון ובהצלחה. 🌹