אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

3,615
צפיות

רולדת שוקולד

המתכון של
רולדת שוקולד

רולדה טעימה מאוד ומתאימה גם לפסח כי אינה מכילה קמח. תודה לרונית פרץ על מתכון מוצלח

  • קטגוריהפסח
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מצרכים למילוי הרולדה
  • 1 שמנת להקצפה 38%
  • 1 כפית נס קפה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 וחצי כפות פודינג אינסטנט בטעם שוקולד לבן
  • מצרכים לציפוי הרולדה
  • 120 מ' שמנת להקצפה 38%
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • מצרכים לרולדה
  • 5 ביצים מופרדות
  • חצי כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • רבע כוס קקאו
  • כפית נס קפה
  • 10 טיפות תמצית שוקולד משובח (אני שמתי 5 כפות ליקר שוקולד)
אופן ההכנה
  • 1

    רולדה: להקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל. אחרי שנוצר קצף יציב להוסיף את החלמונים ולקפל עם מרית את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם.


  • 2

    לשים נייר אפייה על תבנית התנור ולשפוך את תערובת העוגה וליישר אותה עם מרית.


  • 3

    לאפות כ- 15 דקות בחום רגיל (לא טורבו) 175 מעלות.


  • 4

    אחרי שהעוגה אפויה, להפוך את העוגה על מגבת מטבח, להוריד את נייר האפיה, ולגלגל העוגה במגבת.


  • 5

    להקציף את השמנת עם נס קפה, סוכר ופודינג אינסטנט עד שנוצר קרם יציב. למרוח על העוגה. לגלגל אותה, ולהכניס אותה למקרר.


  • 6

    להמיס במיקרוגל כ- 1 דקה את השמנת לקצפת עם השוקולד. לערבב טוב טוב עד שנוצר קרם מעט סמיך .


  • 7

    למרוח על העוגה ולהכניס אותה למקרר .


1

רולדה: להקציף חלבונים עם סוכר וסוכר וניל. אחרי שנוצר קצף יציב להוסיף את החלמונים ולקפל עם מרית את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם.


2

לשים נייר אפייה על תבנית התנור ולשפוך את תערובת העוגה וליישר אותה עם מרית.


3

לאפות כ- 15 דקות בחום רגיל (לא טורבו) 175 מעלות.


4

אחרי שהעוגה אפויה, להפוך את העוגה על מגבת מטבח, להוריד את נייר האפיה, ולגלגל העוגה במגבת.


5

להקציף את השמנת עם נס קפה, סוכר ופודינג אינסטנט עד שנוצר קרם יציב. למרוח על העוגה. לגלגל אותה, ולהכניס אותה למקרר.


6

להמיס במיקרוגל כ- 1 דקה את השמנת לקצפת עם השוקולד. לערבב טוב טוב עד שנוצר קרם מעט סמיך .


7

למרוח על העוגה ולהכניס אותה למקרר .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים