אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

27,315
צפיות

עוגת שוקולד מעלפתתת כשרה לפסח

המתכון של
עוגת שוקולד מעלפתתת כשרה לפסח

עוגת שוקולד משגעת כשרה לפסח, אוורירית, עסיסית וטעימה בטרוף😍 קרדיט למתכון מעלף של ישראלה אזולאי❤

  • קטגוריהפסח
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 תבניות אינגלישקייק חד פעמי משומנות
  • המידות בכוס מידה אוניברסלית,או כוס חד פעמי חמה (240 מ"ל).
  • נחמם תנור ל170 מעלות.
  • מצרכים
  • 5 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח מצה דק לעוגות
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 מיכל שמנת צמחית
  • מצרכים לגנאש שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל שמנת צמחית
  • להמיס במיקרוגל דקה או על להבה עד להמסה של השוקולד ולערבב היטב.
  • לקישוט
  • קוקוס או סוכריות צבעוניות או פשוט כלום😜
  • אפשר כמובן להמיר את קמח המצה לקמח רגיל+א.אפיה או לקמח תופח ולהכין בכל ימות השנה❤
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה:.


  • 2

    שמים בקערה את הביצים שלמות ומתחילים להקציף עם מיקסר ידני או מטרפה ידנית עד שהקצף מתחיל לתפוח ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה , מתחילים להוסיף את השמן בהדרגה ולאחר מכן להתחיל להוסיף את השוקולית, קמח מצה דק ואת א.האפיה..


  • 3

    לבסוף מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה..


  • 4

    מעבירים ל-2 תבניות אינגלישקייק משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים משהו כמו 30-40 דקות או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש..


  • 5

    בעזרת שיפוד עושים קצת חורים מעל העוגה כך שהשוקולוד שנשים מעל יחלחל גם פנימה..


  • 6

    מכינים את הגנאש ושופכים מעל העוגה..


  • 7

    מצננים מעט ומקשטים בקוקוס או סוכריות או בלי כלום..


  • 8

    העוגה יוצאת עסיסית ואוורירית ברמות.


  • 9

    בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


1

אופן ההכנה:.


2

שמים בקערה את הביצים שלמות ומתחילים להקציף עם מיקסר ידני או מטרפה ידנית עד שהקצף מתחיל לתפוח ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה , מתחילים להוסיף את השמן בהדרגה ולאחר מכן להתחיל להוסיף את השוקולית, קמח מצה דק ואת א.האפיה..


3

לבסוף מוסיפים את השמנת הצמחית ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה..


4

מעבירים ל-2 תבניות אינגלישקייק משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים משהו כמו 30-40 דקות או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש..


5

בעזרת שיפוד עושים קצת חורים מעל העוגה כך שהשוקולוד שנשים מעל יחלחל גם פנימה..


6

מכינים את הגנאש ושופכים מעל העוגה..


7

מצננים מעט ומקשטים בקוקוס או סוכריות או בלי כלום..


8

העוגה יוצאת עסיסית ואוורירית ברמות.


9

בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים