אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,256
צפיות

שקשוקה בתוך חציל

המתכון של
שקשוקה בתוך חציל

מנת בריאות מושלמת, טעימה וקלה להכנה של שקשוקה בתוך חציל

  • קטגוריהצמחוניים
  • מספר מנות2 מנות
  • זמן הכנה35 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 2 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לחציל
  • 1 כף שמן זית
  • 1 יחידה חציל גדול
  • לשקשוקה
  • 4 יחידות עגבניות קלופות
  • חצי יחידה רצועות גמבה אדומה
  • 1 יחידה פלפל ירוק חריף
  • 6 שיניי שום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 יחידות ביצים
  • רבע כפית מלח ,רבע כפית פלפל שחור
  • לפיזור מלמעלה
  • 3 כפות גבינה בולגרית 5%
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  • 1

    לקחת חציל לחתוך אותו בחצי, להוציא מעט מהתוכן שלו, לפזר עליו מעט מלח, להבריש בשמן זית ולהכניס על מגש לתנור שיתרכך מעט. להכין בסיר את המטבוחה - 4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות, פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם) , גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות, 6 שיניי שום קצוצות , לתבל במעט פלפל שחור, מלח וכף שמן זית. לתת לזה להתבשל כמו מטבוחה..


  • 2

    להוציא את החציל מהתנור (אחרי 15-20 דקות) , למלא במטבוחה , לעשות גומה באמצע המטבוחה ולהכניס את הביצה. מסביב לביצה לפזר גבינה בולגרית 5% ולהכניס לתנור לעוד 20 דקות. להוציא מהתנור, לפזר קצת פטרוזיליה מלמעלה ולהגיש עם רבע לימון. בתאבון :).


1

לקחת חציל לחתוך אותו בחצי, להוציא מעט מהתוכן שלו, לפזר עליו מעט מלח, להבריש בשמן זית ולהכניס על מגש לתנור שיתרכך מעט. להכין בסיר את המטבוחה - 4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות, פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם) , גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות, 6 שיניי שום קצוצות , לתבל במעט פלפל שחור, מלח וכף שמן זית. לתת לזה להתבשל כמו מטבוחה..


2

להוציא את החציל מהתנור (אחרי 15-20 דקות) , למלא במטבוחה , לעשות גומה באמצע המטבוחה ולהכניס את הביצה. מסביב לביצה לפזר גבינה בולגרית 5% ולהכניס לתנור לעוד 20 דקות. להוציא מהתנור, לפזר קצת פטרוזיליה מלמעלה ולהגיש עם רבע לימון. בתאבון :).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים