לןגן

שקשוקה בתוך חציל

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 21/10/2015 | 22:20
שקשוקה בתוך חציל

תקציר המתכון: מנת בריאות מושלמת, טעימה וקלה להכנה של שקשוקה בתוך חציל

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 2, זמן הכנה: 35 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לחציל

לשקשוקה

לפיזור מלמעלה

אופן הכנה

  1. לקחת חציל לחתוך אותו בחצי, להוציא מעט מהתוכן שלו, לפזר עליו מעט מלח, להבריש בשמן זית ולהכניס על מגש לתנור שיתרכך מעט. להכין בסיר את המטבוחה - 4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות, פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם) , גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות, 6 שיניי שום קצוצות , לתבל במעט פלפל שחור, מלח וכף שמן זית. לתת לזה להתבשל כמו מטבוחה.

  2. להוציא את החציל מהתנור (אחרי 15-20 דקות) , למלא במטבוחה , לעשות גומה באמצע המטבוחה ולהכניס את הביצה. מסביב לביצה לפזר גבינה בולגרית 5% ולהכניס לתנור לעוד 20 דקות. להוציא מהתנור, לפזר קצת פטרוזיליה מלמעלה ולהגיש עם רבע לימון. בתאבון :)