אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

7,349
צפיות

עוגת כרוב

המתכון של
עוגת כרוב

מתכון של חגית ניזרי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בכל יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

  • קטגוריהצמחוניים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • כרוב לבן גדול
  • כוס וחצי אורז בסמטי מאסטר שף
  • כוס עדשים שחורות או ירוקות
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל לבן גדול
  • 100 ג' צנוברים קליית גת
  • קופסא של עגבניות איטלקיות חתוכות דק - מאסטר שף
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • שמן זית בית השיטה
  • כף וחצי של בהרט או ראס אל חנות
  • כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • כף מלח ויקטורי
  • 2-3 כפות סילאן - קליית גת
  • 2 גבעולים טימין טרי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס את הכרוב שלם כמו שהוא ל 8 דקות במיקרוגל. .


  • 2

    להשרות את העדשים במים חמים למשך רבע שעה..


  • 3

    בינתיים לקצוץ את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן במחבת עם מעט שמן.


  • 4

    לקצוץ את הפטריות ולהוסיף אותן לבצל המטוגן .


  • 5

    לתבל בבהרט .


  • 6

    להוסיף שום כתוש ולהמשיך בטיגון עוד 4-5 דקות. .


  • 7

    להוריד מהאש ולהוסיף לכל זה, עדשים, אורז, שימורי עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל..


  • 8

    לקלות צנוברים במשך שתי דקות על מחבת יבשה. .


  • 9

    להוסיף את הצנוברים לתערובת האורז והירקות במחבת. .


  • 10

    להפריד את עלי הכרוב המרוכך .


  • 11

    להניח על השיש סיר סוטאג' פודאפיל שמתאים גם לתנור .


  • 12

    לזלף לתוך הסיר שמן זית וסילאן ולסדר מעל את עלי הכרוב בתחתית ובדפנות הסיר. להשאיר שוליים שיבצבצו מחוץ לסיר. .


  • 13

    למלא בתערובת אורז שהכנו ולהדק היטב.


  • 14

    לסגור בעזרת עוד עלי כרוב. .


  • 15

    להניח עלי טימין מעל.


  • 16

    בקערית קטנה לערבב מים רותחים עם כפית מלח וקצת פלפל ולשפוך מעל העוגה כולה. .


  • 17

    לזלף כף סילאן מעל.


  • 18

    לכסות, להעלות על אש גבוהה עד לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה ולבשל במשך חצי שעה. .


  • 19

    להכניס לתנור מחומם מראש 180, לחצי שעה נוספת. .


  • 20

    להוציא מהתנור ולהפוך על צלחת הגשה גדולה. .


1

להכניס את הכרוב שלם כמו שהוא ל 8 דקות במיקרוגל. .


2

להשרות את העדשים במים חמים למשך רבע שעה..


3

בינתיים לקצוץ את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן במחבת עם מעט שמן.


4

לקצוץ את הפטריות ולהוסיף אותן לבצל המטוגן .


5

לתבל בבהרט .


6

להוסיף שום כתוש ולהמשיך בטיגון עוד 4-5 דקות. .


7

להוריד מהאש ולהוסיף לכל זה, עדשים, אורז, שימורי עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל..


8

לקלות צנוברים במשך שתי דקות על מחבת יבשה. .


9

להוסיף את הצנוברים לתערובת האורז והירקות במחבת. .


10

להפריד את עלי הכרוב המרוכך .


11

להניח על השיש סיר סוטאג' פודאפיל שמתאים גם לתנור .


12

לזלף לתוך הסיר שמן זית וסילאן ולסדר מעל את עלי הכרוב בתחתית ובדפנות הסיר. להשאיר שוליים שיבצבצו מחוץ לסיר. .


13

למלא בתערובת אורז שהכנו ולהדק היטב.


14

לסגור בעזרת עוד עלי כרוב. .


15

להניח עלי טימין מעל.


16

בקערית קטנה לערבב מים רותחים עם כפית מלח וקצת פלפל ולשפוך מעל העוגה כולה. .


17

לזלף כף סילאן מעל.


18

לכסות, להעלות על אש גבוהה עד לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה ולבשל במשך חצי שעה. .


19

להכניס לתנור מחומם מראש 180, לחצי שעה נוספת. .


20

להוציא מהתנור ולהפוך על צלחת הגשה גדולה. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים