לןגן

עוגת כרוב

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 11/09/2020 | 12:36
עוגת כרוב

תקציר המתכון: מתכון של חגית ניזרי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בכל יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכניס את הכרוב שלם כמו שהוא ל 8 דקות במיקרוגל.

  2. להשרות את העדשים במים חמים למשך רבע שעה.

  3. בינתיים לקצוץ את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן במחבת עם מעט שמן

  4. לקצוץ את הפטריות ולהוסיף אותן לבצל המטוגן

  5. לתבל בבהרט

  6. להוסיף שום כתוש ולהמשיך בטיגון עוד 4-5 דקות.

  7. להוריד מהאש ולהוסיף לכל זה, עדשים, אורז, שימורי עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל.

  8. לקלות צנוברים במשך שתי דקות על מחבת יבשה.

  9. להוסיף את הצנוברים לתערובת האורז והירקות במחבת.

  10. להפריד את עלי הכרוב המרוכך

  11. להניח על השיש סיר סוטאג' פודאפיל שמתאים גם לתנור

  12. לזלף לתוך הסיר שמן זית וסילאן ולסדר מעל את עלי הכרוב בתחתית ובדפנות הסיר. להשאיר שוליים שיבצבצו מחוץ לסיר.

  13. למלא בתערובת אורז שהכנו ולהדק היטב

  14. לסגור בעזרת עוד עלי כרוב.

  15. להניח עלי טימין מעל

  16. בקערית קטנה לערבב מים רותחים עם כפית מלח וקצת פלפל ולשפוך מעל העוגה כולה.

  17. לזלף כף סילאן מעל

  18. לכסות, להעלות על אש גבוהה עד לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה ולבשל במשך חצי שעה.

  19. להכניס לתנור מחומם מראש 180, לחצי שעה נוספת.

  20. להוציא מהתנור ולהפוך על צלחת הגשה גדולה.