ספר מתכונים ללא גלוטן
- קטגוריהללא גלוטן
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לקציצות הטונה
-
3 קופסאות טונה בשמן מסוננת (ממליצה לא לסנן עד הסוף השאירו מעט שמן מוסיף המון טעם למרקם הקציצות).
-
-
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק דק או 1 בצל לבן גדול, קצוץ דק דק, מה שאוהבים.
-
1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק.
-
1/4 צרור כוסברה קצוץ דק דק (רק לאוהבי הכוסברה, אפשר לוותר).
-
3 שיני שום שמנמנות, כתושות.
-
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני (לא לוותר מוסיף המון טעם).
-
-
-
-
1/4 כפית פפריקה חריפה רק לאוהבי החריף, אפשר לוותר
-
לטיגון
-
מעט שמן קנולה או מעט שמן זית, מה שאוהבים.
אופן ההכנה
-
1
שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה..
-
2
יוצרים קציצות (אני נעזרת בכף גלידה, ככה מקבלים קציצות בגודל אחיד)..
-
3
מחממים את השמן (חשוב שהלהבה לא תהיה גבוהה מידי), מטגנים 2-3 דקות עד להשחמה מכל צד..
-
4
מעבירים לצלחת שמעליה נייר סופג ומיד מגישים..
-
5
שימו לב!!! אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, חשוב לרסס שמן על הקציצות והכי חשוב לא לשכוח להפוך כשמשחים..
-
6
טיפים ....
-
7
אפשר להוסיף לתערובת בצל ירוק..
-
8
ממליצה לגלגל את הקציצות בידיים משומנות קלות..
-
9
ממליצה להכפיל כמויות, הקציצות טעימות גם למחרת..
-
10
זהו חברות וחברים תיהנו..
-
11
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה..
1
שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה..
2
יוצרים קציצות (אני נעזרת בכף גלידה, ככה מקבלים קציצות בגודל אחיד)..
3
מחממים את השמן (חשוב שהלהבה לא תהיה גבוהה מידי), מטגנים 2-3 דקות עד להשחמה מכל צד..
4
מעבירים לצלחת שמעליה נייר סופג ומיד מגישים..
5
שימו לב!!! אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, חשוב לרסס שמן על הקציצות והכי חשוב לא לשכוח להפוך כשמשחים..
6
טיפים ....
7
אפשר להוסיף לתערובת בצל ירוק..
8
ממליצה לגלגל את הקציצות בידיים משומנות קלות..
9
ממליצה להכפיל כמויות, הקציצות טעימות גם למחרת..
10
זהו חברות וחברים תיהנו..
11
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים