אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

14,696
צפיות

קובה מבושלת מושלמת מרהיבה ברוטב אדום

המתכון של
קובה מבושלת    מושלמת מרהיבה   ברוטב  אדום

קובה סולת עם בשר שוארמה

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • למעטפת
  • 1/4 כפית מלח
  • 300 גרם סולת
  • מ-1 עד 1.1/2 כוסות מים/ סודה לשתיה לשתיה
  • למלית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן חמניות
  • 1/4 כפית פרחי שושנים טחונים
  • פחות -מ- 1/4 כפית זנגביל
  • 250 גרם בשר שווארמה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפלת חריפה
  • פחות מ- 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3 גיבעולי שמיר קצוץ
  • 4 גיבעולי פטרוזיליה קצוץ
  • פחות מ-1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 5 גיבעולי כוסברה קצוץ
  • לרוטב
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סובר
  • 7 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כף פלפלת חריפה
  • 7 כוסות מים
  • 3 עגבניות כתושות במעבד מזון
  • 3/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת המעטפת.


  • 2

    יוצקים סולת בקערה ויוצקים מים בהדרגה. לשים היטב ומניחים 10 דקות.


  • 3

    צובטים גושים בכפות ידיים רטובות ויוצרים כדורים..


  • 4

    סוחטים היטב את הבצל. ומוסיפים אליו כל מרכבי המלית..


  • 5

    צרים גומה ודוחסים פנימה כף מהמלית וסוגרים לקובה בידיים רטובות.


  • 6

    הרוטב.


  • 7

    יוצקים שמן לסיר מזהיבים בצל מוסיפים שיני שום את הרסק העגבניות. ואת העגבניות הטריות שכתשנו במעבד. .


  • 8

    פפריקה חריפה. פפריקה מתוקה. יוצקים את המים ומבשלים חצי שעה. כ-שהמים רותחים מניחים את הקובות בזהירות . 20- ל-1/2 שעה.


  • 9

    ויוצקים את מיץ הלימון .


  • 10

    ולניחוח מפזרים מעט תבלין כמון טחון .


1

הכנת המעטפת.


2

יוצקים סולת בקערה ויוצקים מים בהדרגה. לשים היטב ומניחים 10 דקות.


3

צובטים גושים בכפות ידיים רטובות ויוצרים כדורים..


4

סוחטים היטב את הבצל. ומוסיפים אליו כל מרכבי המלית..


5

צרים גומה ודוחסים פנימה כף מהמלית וסוגרים לקובה בידיים רטובות.


6

הרוטב.


7

יוצקים שמן לסיר מזהיבים בצל מוסיפים שיני שום את הרסק העגבניות. ואת העגבניות הטריות שכתשנו במעבד. .


8

פפריקה חריפה. פפריקה מתוקה. יוצקים את המים ומבשלים חצי שעה. כ-שהמים רותחים מניחים את הקובות בזהירות . 20- ל-1/2 שעה.


9

ויוצקים את מיץ הלימון .


10

ולניחוח מפזרים מעט תבלין כמון טחון .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים