אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,696
צפיות

קובה בורגול ברוטב דלעת וקישואים

המתכון של
קובה בורגול ברוטב דלעת וקישואים

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לקובה
  • 3 כוסות מים
  • חצי קילו בורגול דק
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה של תבלין לקובה
  • מלח
  • חצי כוס סולת
  • חצי כוס קמח
  • למילוי
  • מעט קינמון
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • חצי קילו בשר טחון
  • מלח
  • כמון
  • כורכום
  • מעט תבלין לקובה
  • פלפל שחור
  • לרוטב הדלעת/קישואים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי כפית פפריקה
  • 3 עגבניות בשלות ומגורדות גס
  • 2 כפות סוכר
  • קורט פלפל שחור
  • חצי קילו דלעת או קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 6 כוסות מים
  • מעט שמן
  • עלי כרפס ו/או גבעולי נענע (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם
  • לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
  • 1

    משרים את הבורגול עם 3 כוסות מים, כף גדושה של תבלין לקובה ומלח למשך שעה.


  • 2

    אחרי שעה מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים עם 3 כפות שמן וביצה..


  • 3

    ללוש עד לאיחוד המרכיבים (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח).


  • 4

    מכינים את המילוי, מטגנים את הבצלים הקצוצים, ומוסיפים את הבשר הטחון.


  • 5

    ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן, מתבלים עם מלח, כמון, כורכום, מעט תבלין לקובה, פלפל שחור ומעט קינמון.


  • 6

    ליצור, בידיים רטובות, משטח דק של התערובת ולשים כף גדושה של המילוי ולסגור.


  • 7

    לשים במקפיא את הקובות לחצי שעה עם ניילון נצמד.


  • 8

    לאחר החצי שעה, לטגן בשמן עמוק עד להזהבה.


  • 9

    מכינים את הרוטב. בסיר שמים מעט שמן, חצי קילו דלעת או קישואים (חתוכים לקוביות בינוניות), העגבניות המגורדות, שתי כפות סוכר, מעט פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, שתי כפות רסק עגבניות ו-6 כוסות מים.


  • 10

    כאשר הרוטב רותח, שמים את הקובות בפנים (אפשר להוסיף גם עלי כרפס ו/או גבעולי נענע), מתבלים עם מלח ולימון לפי הטעם.


1

משרים את הבורגול עם 3 כוסות מים, כף גדושה של תבלין לקובה ומלח למשך שעה.


2

אחרי שעה מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים עם 3 כפות שמן וביצה..


3

ללוש עד לאיחוד המרכיבים (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח).


4

מכינים את המילוי, מטגנים את הבצלים הקצוצים, ומוסיפים את הבשר הטחון.


5

ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן, מתבלים עם מלח, כמון, כורכום, מעט תבלין לקובה, פלפל שחור ומעט קינמון.


6

ליצור, בידיים רטובות, משטח דק של התערובת ולשים כף גדושה של המילוי ולסגור.


7

לשים במקפיא את הקובות לחצי שעה עם ניילון נצמד.


8

לאחר החצי שעה, לטגן בשמן עמוק עד להזהבה.


9

מכינים את הרוטב. בסיר שמים מעט שמן, חצי קילו דלעת או קישואים (חתוכים לקוביות בינוניות), העגבניות המגורדות, שתי כפות סוכר, מעט פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, שתי כפות רסק עגבניות ו-6 כוסות מים.


10

כאשר הרוטב רותח, שמים את הקובות בפנים (אפשר להוסיף גם עלי כרפס ו/או גבעולי נענע), מתבלים עם מלח ולימון לפי הטעם.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים