לןגן

קובה בורגול ברוטב דלעת וקישואים

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 02/06/2016 | 14:47
קובה בורגול ברוטב דלעת וקישואים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקובה

למילוי

לרוטב הדלעת/קישואים

אופן הכנה

  1. משרים את הבורגול עם 3 כוסות מים, כף גדושה של תבלין לקובה ומלח למשך שעה

  2. אחרי שעה מוסיפים את הסולת והקמח ומערבבים עם 3 כפות שמן וביצה.

  3. ללוש עד לאיחוד המרכיבים (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח)

  4. מכינים את המילוי, מטגנים את הבצלים הקצוצים, ומוסיפים את הבשר הטחון

  5. ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן, מתבלים עם מלח, כמון, כורכום, מעט תבלין לקובה, פלפל שחור ומעט קינמון

  6. ליצור, בידיים רטובות, משטח דק של התערובת ולשים כף גדושה של המילוי ולסגור

  7. לשים במקפיא את הקובות לחצי שעה עם ניילון נצמד

  8. לאחר החצי שעה, לטגן בשמן עמוק עד להזהבה

  9. מכינים את הרוטב. בסיר שמים מעט שמן, חצי קילו דלעת או קישואים (חתוכים לקוביות בינוניות), העגבניות המגורדות, שתי כפות סוכר, מעט פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, שתי כפות רסק עגבניות ו-6 כוסות מים

  10. כאשר הרוטב רותח, שמים את הקובות בפנים (אפשר להוסיף גם עלי כרפס ו/או גבעולי נענע), מתבלים עם מלח ולימון לפי הטעם