אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,291
צפיות

שקשוקה ים תיכונית

המתכון של
שקשוקה ים תיכונית

שקשוקה מעולה לשבת בבוקר

  • קטגוריהתבשילים
  • מספר מנות6 מנות
  • זמן הכנה45 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 6 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • רכיבים לשקשוקה
  • 1 יחידה חציל
  • 1 יחידה בצל
  • 5 שיניי שום
  • 7 יחידות פטריות שמפיניון
  • 3 יחידות עגבניות רכות
  • 5 יחידות עגבניות
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 חופן נענע
  • 6 יחידות ביצים
  • תוספות להגשה
  • 1 יחידה חלה
  • 1 קופסא גבינת פטה עיזים
אופן ההכנה
  • 1

    חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים מחבת גדולה או סיר רחב בשמן זית, כשהחציל סופח אליו את השמן מוסיפים עוד. מטגנים עד שהחציל מזהיב ומתחיל להיחרך ואז מוציאים ומניחים בצד..


  • 2

    קוצצים בצל (אפשר גם 2) ומטגנים, קוצצים את השום והפטריות ומוסיפים לבצל כשהוא הופך לשקוף. כשהכל מזהיב מוסיפים חזרה את החציל.


  • 3

    חותכים לקוביות קטנות את העגבניות היותר קשות ומוסיפים למחבת, את העגבניות הבשלות יותר מגרדים במגרדת עבה ומוסיפים גם (אפשר גם לרסק את כל העגבניות ביחד במכשיר מתאים למי שיש).


  • 4

    קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים יחד עם קצת מים ומלח-פלפל לפי הטעם. מכסים ומחכים 10-20 דקות..


  • 5

    פותחים את המכסה, מערבבים ויוצרים 6 גומחות קטנות אליהן שוברים את הביצים. מכסים שוב ומבשלים לפי הטעם (תלוי אם אוהבים את הצהוב נוזלי או קשה). אפשר מדי פעם לפתוח ולצקת מעט מהתבשיל מעל הביצים..


  • 6

    להגיש בצלחות עמוקות ליד חלה טובה (או באגט), סלט קצוץ וגבינות שאוהבים. בתיאבון!!.


1

חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים מחבת גדולה או סיר רחב בשמן זית, כשהחציל סופח אליו את השמן מוסיפים עוד. מטגנים עד שהחציל מזהיב ומתחיל להיחרך ואז מוציאים ומניחים בצד..


2

קוצצים בצל (אפשר גם 2) ומטגנים, קוצצים את השום והפטריות ומוסיפים לבצל כשהוא הופך לשקוף. כשהכל מזהיב מוסיפים חזרה את החציל.


3

חותכים לקוביות קטנות את העגבניות היותר קשות ומוסיפים למחבת, את העגבניות הבשלות יותר מגרדים במגרדת עבה ומוסיפים גם (אפשר גם לרסק את כל העגבניות ביחד במכשיר מתאים למי שיש).


4

קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים יחד עם קצת מים ומלח-פלפל לפי הטעם. מכסים ומחכים 10-20 דקות..


5

פותחים את המכסה, מערבבים ויוצרים 6 גומחות קטנות אליהן שוברים את הביצים. מכסים שוב ומבשלים לפי הטעם (תלוי אם אוהבים את הצהוב נוזלי או קשה). אפשר מדי פעם לפתוח ולצקת מעט מהתבשיל מעל הביצים..


6

להגיש בצלחות עמוקות ליד חלה טובה (או באגט), סלט קצוץ וגבינות שאוהבים. בתיאבון!!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים