לןגן

שקשוקה ים תיכונית

מאת: אילן דרור, פורסם: 25/04/2015 | 15:48
שקשוקה ים תיכונית

תקציר המתכון: שקשוקה מעולה לשבת בבוקר

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לשקשוקה

תוספות להגשה

אופן הכנה

  1. חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים מחבת גדולה או סיר רחב בשמן זית, כשהחציל סופח אליו את השמן מוסיפים עוד. מטגנים עד שהחציל מזהיב ומתחיל להיחרך ואז מוציאים ומניחים בצד.

  2. קוצצים בצל (אפשר גם 2) ומטגנים, קוצצים את השום והפטריות ומוסיפים לבצל כשהוא הופך לשקוף. כשהכל מזהיב מוסיפים חזרה את החציל

  3. חותכים לקוביות קטנות את העגבניות היותר קשות ומוסיפים למחבת, את העגבניות הבשלות יותר מגרדים במגרדת עבה ומוסיפים גם (אפשר גם לרסק את כל העגבניות ביחד במכשיר מתאים למי שיש)

  4. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים יחד עם קצת מים ומלח-פלפל לפי הטעם. מכסים ומחכים 10-20 דקות.

  5. פותחים את המכסה, מערבבים ויוצרים 6 גומחות קטנות אליהן שוברים את הביצים. מכסים שוב ומבשלים לפי הטעם (תלוי אם אוהבים את הצהוב נוזלי או קשה). אפשר מדי פעם לפתוח ולצקת מעט מהתבשיל מעל הביצים.

  6. להגיש בצלחות עמוקות ליד חלה טובה (או באגט), סלט קצוץ וגבינות שאוהבים. בתיאבון!!