אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,582
צפיות

עוף עם אורז ואפונה הכי טעים ..

המתכון של
עוף עם אורז ואפונה הכי טעים ..

תבשיל טעים ומשביע

  • קטגוריהתבשילים
  • מספר מנות4 מנות
  • זמן הכנה90 דקות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • מספר מנות: 4 מנות
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ורבע כפיות מלח
  • 4 יחידות כרעיים עוף
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 יחידות בצלים גדולים
  • 1 כוס אפונה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 3 כוסות אורז בסמטי הודי
  • 1 כף מרק עוף
  • 2 יחידות עגבניות קלופות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • חצי כפית סוכר
  • שליש כוס שמן
אופן ההכנה
  • 1

    לוקחים סיר גדול רחב ועמוק מחממים שמן מוסיפים את 2 הבצלים חתוכים לקוביות בינוניות מטגנים עד לגוון זהוב , מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות , מטגנים במשך 10 דקות מוסיפים 5 כוסות מים רותחים לסיר , רסק עגבניות ומוסיפים את כל התבלינים .. מנקים את העוף מהעור (אפשר לבקש מקצב) וחותכים את הכרעיים לחתוך באמצע לשטוף אותו , ולשים בתוך הסיר על אש קטנה לבשל בסיר מכוסה במשך כשעה .. עכשיו לקחת את האורז בסמטי לשטוף אותו לסנן אותו מנוזלים , להוציא את העוף לאחר כשעה לשים בקערה את העוף לאחר שהתבשל . ולהוסיף את האורז השטוף ואת הכוס של האפונה להוסיף , לטעום ולהוסיף על פי הטעם אם חסר מלח .. לכסות את הסיר על אש נמוכה במשך 20 דקות לאחר 20 דקות יש לערבב את האורז , במידה והאורז אינו מבושל יש להוסיף חצי כוס מים .. לאחר שהאורז מתבשל יש להוסיף את העוף . שהאורז מבושל יש להוסיף את העוף כדי שיהיה חם ולתת לו חימום של עוד 5 דקות .. ולכבות את האש ואחריי עשר דקות להגיש . בתיאבון !.


1

לוקחים סיר גדול רחב ועמוק מחממים שמן מוסיפים את 2 הבצלים חתוכים לקוביות בינוניות מטגנים עד לגוון זהוב , מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות , מטגנים במשך 10 דקות מוסיפים 5 כוסות מים רותחים לסיר , רסק עגבניות ומוסיפים את כל התבלינים .. מנקים את העוף מהעור (אפשר לבקש מקצב) וחותכים את הכרעיים לחתוך באמצע לשטוף אותו , ולשים בתוך הסיר על אש קטנה לבשל בסיר מכוסה במשך כשעה .. עכשיו לקחת את האורז בסמטי לשטוף אותו לסנן אותו מנוזלים , להוציא את העוף לאחר כשעה לשים בקערה את העוף לאחר שהתבשל . ולהוסיף את האורז השטוף ואת הכוס של האפונה להוסיף , לטעום ולהוסיף על פי הטעם אם חסר מלח .. לכסות את הסיר על אש נמוכה במשך 20 דקות לאחר 20 דקות יש לערבב את האורז , במידה והאורז אינו מבושל יש להוסיף חצי כוס מים .. לאחר שהאורז מתבשל יש להוסיף את העוף . שהאורז מבושל יש להוסיף את העוף כדי שיהיה חם ולתת לו חימום של עוד 5 דקות .. ולכבות את האש ואחריי עשר דקות להגיש . בתיאבון !.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים