לןגן

עוף עם אורז ואפונה הכי טעים ..

מאת: רבקה דעבול, פורסם: 04/09/2015 | 23:33
עוף עם אורז ואפונה הכי טעים ..

תקציר המתכון: תבשיל טעים ומשביע

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לוקחים סיר גדול רחב ועמוק מחממים שמן מוסיפים את 2 הבצלים חתוכים לקוביות בינוניות מטגנים עד לגוון זהוב , מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות , מטגנים במשך 10 דקות מוסיפים 5 כוסות מים רותחים לסיר , רסק עגבניות ומוסיפים את כל התבלינים .. מנקים את העוף מהעור (אפשר לבקש מקצב) וחותכים את הכרעיים לחתוך באמצע לשטוף אותו , ולשים בתוך הסיר על אש קטנה לבשל בסיר מכוסה במשך כשעה .. עכשיו לקחת את האורז בסמטי לשטוף אותו לסנן אותו מנוזלים , להוציא את העוף לאחר כשעה לשים בקערה את העוף לאחר שהתבשל . ולהוסיף את האורז השטוף ואת הכוס של האפונה להוסיף , לטעום ולהוסיף על פי הטעם אם חסר מלח .. לכסות את הסיר על אש נמוכה במשך 20 דקות לאחר 20 דקות יש לערבב את האורז , במידה והאורז אינו מבושל יש להוסיף חצי כוס מים .. לאחר שהאורז מתבשל יש להוסיף את העוף . שהאורז מבושל יש להוסיף את העוף כדי שיהיה חם ולתת לו חימום של עוד 5 דקות .. ולכבות את האש ואחריי עשר דקות להגיש . בתיאבון !