אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

37
צפיות

צלי בקר מספר 5

המתכון של
צלי בקר מספר 5

המתכון הכי טוב ורך בעולם!!!!!!!!!

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • רוטב הצלי
  • • נתח צלי כתף מספר 5 בין קילו וחצי ל 2 קילו עדיף טרי, אם משתמשים בבשר קפוא לקנות בשר קפוא לא מעובד, להפשיר יום במקרר לשטוף ולספוג את הבשר מנוזלים.
  • • 2 בצלים קצוצים
  • • 2 גזרים פרוסים
  • • 1 עגבנייה גדולה בשלה חתוכה לקוביות,
  • • 4-5 שיני שום כתושות
  • • 4 עלי דפנה
  • • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • • 2 כפות סילאן
  • • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • • פלפל שחור לפי הטעם
  • • מלח לפי טעם
  • • מעט צ'ילי חריף (1/10 כפית)
  • • מעט צ'ילי גרוס
  • • 1 כפית תבלין בשר
  • • ישנה אפשרות לקצר את תהליך הבישול ולבשל את הצלי בסיר לחץ, אם מבשלים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי, בסיר רגיל כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך.
  • מצרכים לרוטב פטריות
  • • 1 בצל קצוף לעיגולים
  • • 1 סלסלת פטריות שלמות טריות או משומרות
  • • רוטב של הצלי המסונן
  • • תפוחי אדמה פרוסים 4-5 בעובי של ג 1 ס"מ לאורך התבנית אפייה
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה.


  • 2

    1. מתחילים בטיגון וסגירה של הבשר, אני חתכתי את הנתח הגדול ל- 2 נתחים כדי שיוכלו להיכנס לסיר. מחממים בסיר שמן ומעבירים את הנתחים לטיגון משני הצדדים.


  • 3

    2. מוסיפים את הבצל, השום והעגבנייה, ממשיכים בטיגון ומשלבים את שאר המרכיבים..


  • 4

    3. מוסיפים מים עד כיסוי וקצת מעל בסיר לחץ רק עד גובה הבשר. סוגרים את הסיר ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ יש לטעום טרם הסגירה..


  • 5

    4. לאחר שהבשר מתקרר , מעבירים את נתחי הבשר לכלי סגור ומכניסים לקירור. את הרוטב מסננים היטב ומעבירים גם כן לכלי ולמקרר..


  • 6

    5. לפחות 2 במקרר אפשרי כל הלילה, מכינים את ציר הפטריות בכלי שאפשר להכניס גם לתנור. .


  • 7

    6. מטגנים בצל, משלבים את הפטריות הפרוסות ו 2 כפות פטריות יבשות..


  • 8

    7. מוסיפים את הרוטב של הצלי ששמרנו במקרר. מתקנים את התיבול אם חסר מלח ופלפל..


  • 9

    8. מוסיפים תפוחי אדמה פרוסים על תבנית זכוכית גדולה.


  • 10

    9. פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של ס"מ בערך, מסדרים אותם יפה בכלי זכוכית שצריך להכינס לתנור. מעל שמים את הפטריות והבצל. ומכל את תפוחי האדמה.לחכסות ברוטב הצלי, להשאיר כ 3 ס"מ.


  • 11

    10. מכסים במכסה או בנייר כסף. .


  • 12

    11. יש מלחמם תנור מראש ל 220 מעלה. להכניס לתנור מחומם ל 15 דקות בטורבו.


  • 13

    12. להוריד טמפ' ל 180 לאפיה של כ 45 עד 60דקות נוספות. 10 דקות אחרונות יש להוציא את נייר הכסף ולתת לו להצלות ללא נייר כסף .


  • 14

    *אפשר להגיש את הצלי עם אורז לבן מנה מושלמת חגיגית וטעימה*..


1

אופן ההכנה.


2

1. מתחילים בטיגון וסגירה של הבשר, אני חתכתי את הנתח הגדול ל- 2 נתחים כדי שיוכלו להיכנס לסיר. מחממים בסיר שמן ומעבירים את הנתחים לטיגון משני הצדדים.


3

2. מוסיפים את הבצל, השום והעגבנייה, ממשיכים בטיגון ומשלבים את שאר המרכיבים..


4

3. מוסיפים מים עד כיסוי וקצת מעל בסיר לחץ רק עד גובה הבשר. סוגרים את הסיר ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ יש לטעום טרם הסגירה..


5

4. לאחר שהבשר מתקרר , מעבירים את נתחי הבשר לכלי סגור ומכניסים לקירור. את הרוטב מסננים היטב ומעבירים גם כן לכלי ולמקרר..


6

5. לפחות 2 במקרר אפשרי כל הלילה, מכינים את ציר הפטריות בכלי שאפשר להכניס גם לתנור. .


7

6. מטגנים בצל, משלבים את הפטריות הפרוסות ו 2 כפות פטריות יבשות..


8

7. מוסיפים את הרוטב של הצלי ששמרנו במקרר. מתקנים את התיבול אם חסר מלח ופלפל..


9

8. מוסיפים תפוחי אדמה פרוסים על תבנית זכוכית גדולה.


10

9. פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של ס"מ בערך, מסדרים אותם יפה בכלי זכוכית שצריך להכינס לתנור. מעל שמים את הפטריות והבצל. ומכל את תפוחי האדמה.לחכסות ברוטב הצלי, להשאיר כ 3 ס"מ.


11

10. מכסים במכסה או בנייר כסף. .


12

11. יש מלחמם תנור מראש ל 220 מעלה. להכניס לתנור מחומם ל 15 דקות בטורבו.


13

12. להוריד טמפ' ל 180 לאפיה של כ 45 עד 60דקות נוספות. 10 דקות אחרונות יש להוציא את נייר הכסף ולתת לו להצלות ללא נייר כסף .


14

*אפשר להגיש את הצלי עם אורז לבן מנה מושלמת חגיגית וטעימה*..


צלי בקר מספר 5 עם תפוחי אדמה
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים