כוסברה חצי שקית אפונה שהופשרה... והתבלינים במתכון עצמו
אופן ההכנה
1
לקציצות בשר נערבב את הבשר עם בצל מגורד שסחטנו מנוזלים, נוסיף צרור כוסברה קצוצה רבע כפית בהרט חצי כפית מלח מעט פלפל גרוס לעבד טוב טוב את הבשר..
2
נמלא את התחתיות ארטישוק נהדק את הבשר בכמות נדיבה של בשר ונניח את כל הארטישוקים שמילאנו בצד.
3
כעת בסיר סוטאז' נטגן עם מעט שמן בצל קצוץ עם מעט סוכר, לאחר שהבצל מתחיל לקבל צבע עינברי נוסיף עגבניות חתוכות לקוביות וסלרי קצוץ...שהעגבניות מתרככות נוסיף את האפונה ואת התבלינים: כף פפריקה חצי כפית כורכום, כפית כמון, כף אבקת מרק עוף, מלח ופלפל לפי טעמכם נערבב הכל תוך טיגון לפתיחת הטעמים של התבלינים כ- 2 דק' ואז נניח יפה את כל הארטישוק הממולא. כשהסיר מלא בהכל נתחיל להוסיף מים בצידי הסיר עד שהמים מגיעים לגובה הארטישוק ונביא לרתיחה,נוסיף מיץ מלימון 1 סחוט וכפית סוכר ואז ננמיך את הלהבה ונבשל עם מכסה סגור ל20 דק. .
4
נוריד את המכסה ונמשיך בישול לפחות עוד חצי שעה עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מידי פעם עם כף תעלו את הרוטב על הקציצות תטעמו ושפרו טעמים לפי טעמכם הרצוי..
1
לקציצות בשר נערבב את הבשר עם בצל מגורד שסחטנו מנוזלים, נוסיף צרור כוסברה קצוצה רבע כפית בהרט חצי כפית מלח מעט פלפל גרוס לעבד טוב טוב את הבשר..
2
נמלא את התחתיות ארטישוק נהדק את הבשר בכמות נדיבה של בשר ונניח את כל הארטישוקים שמילאנו בצד.
3
כעת בסיר סוטאז' נטגן עם מעט שמן בצל קצוץ עם מעט סוכר, לאחר שהבצל מתחיל לקבל צבע עינברי נוסיף עגבניות חתוכות לקוביות וסלרי קצוץ...שהעגבניות מתרככות נוסיף את האפונה ואת התבלינים: כף פפריקה חצי כפית כורכום, כפית כמון, כף אבקת מרק עוף, מלח ופלפל לפי טעמכם נערבב הכל תוך טיגון לפתיחת הטעמים של התבלינים כ- 2 דק' ואז נניח יפה את כל הארטישוק הממולא. כשהסיר מלא בהכל נתחיל להוסיף מים בצידי הסיר עד שהמים מגיעים לגובה הארטישוק ונביא לרתיחה,נוסיף מיץ מלימון 1 סחוט וכפית סוכר ואז ננמיך את הלהבה ונבשל עם מכסה סגור ל20 דק. .
4
נוריד את המכסה ונמשיך בישול לפחות עוד חצי שעה עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מידי פעם עם כף תעלו את הרוטב על הקציצות תטעמו ושפרו טעמים לפי טעמכם הרצוי..