4-5 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים / חצאי עיגול בעובי 1 ס"מ
5-6 עגבניות רכות חתוכות לרצועות ברוחב של 2 ס"מ
1 ראש שום פרוס לפרוסות
פלפל חריף לטעם – לא חייבים
1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור – לא חייבים
1.200 ק"ג בשר –צלי כתף צוואר וכ"ו שיהיה חתוך לקוביות
(מבושל ,אפשר בסיר לחץ)
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפות א. מרק עוף
כ- 1/2 כוס נוזלים ממי בישול הבשר (אפשר גם מי ברז) במידה וחסר בבישול בדרך כלל אין צורך
2-3 חצילים פרוסים ומטוגנים חצי שזוף (רצוי לחתוך את החצילים לאורך בעובי 1 ס"מ עם החציל גדול לחצות אותו )
אופן ההכנה
1
מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עד להשחמה , מוסיפים את העגבניות ואת השום ,(פלפל חריף) פפריקה ופלפל שחור כל זה על להבה נמוכה עד שהעגבניות רכות ואין יותר נוזלים.לערבב מדי פעם שלא ייחרך.
2
מוסיפים את הבשר , הסוכר ,הלימון, א. מרק עוף וכ-1/2 כוס נוזלים (את הנוזל להוסיף בהדרגה בהתאם לצורך –לא צריך להיות הרבה נוזלים בסופו של דבר)וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים ומממשיכים לבשל את הכל יחד עד שהבשר מבושל היטב וקיבל טעמים ..
3
לא לפני שבודקים את הטעם –הטעם חמוץ מתוק –אין מלח בתבשיל יש א. מרק העוף..
4
מעבירים הכל לתבנית חסינת אש ומעל התבשיל מסדרים את החצילים המטוגנים מכסים בניר כסף ..
5
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-10-15 דקות שהחצילים יקבלו את טעם התבשיל ומגישים..
6
בתאבון.
7
ד.ל..
1
מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עד להשחמה , מוסיפים את העגבניות ואת השום ,(פלפל חריף) פפריקה ופלפל שחור כל זה על להבה נמוכה עד שהעגבניות רכות ואין יותר נוזלים.לערבב מדי פעם שלא ייחרך.
2
מוסיפים את הבשר , הסוכר ,הלימון, א. מרק עוף וכ-1/2 כוס נוזלים (את הנוזל להוסיף בהדרגה בהתאם לצורך –לא צריך להיות הרבה נוזלים בסופו של דבר)וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים ומממשיכים לבשל את הכל יחד עד שהבשר מבושל היטב וקיבל טעמים ..
3
לא לפני שבודקים את הטעם –הטעם חמוץ מתוק –אין מלח בתבשיל יש א. מרק העוף..
4
מעבירים הכל לתבנית חסינת אש ומעל התבשיל מסדרים את החצילים המטוגנים מכסים בניר כסף ..
5
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-10-15 דקות שהחצילים יקבלו את טעם התבשיל ומגישים..