10 יח' קישואים/ זוקיני ( ירוק כהה) חצויים לאורך ומרוקנים לסירה על מנת שנוכל למלא בבשר
לבחור בגודל בינוני שלא יהיו ארוכים מידיי.
למילוי הבשר
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
1 תפו"א מגורד וסחוט מנוזלים
2 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן קנולה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית ראס אל חנות או בהרט
קצמוץ קינמון
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
לערבב הכל היטב ולהכניס למקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים.
אופן המילוי וטיגון הממולאים
מוציאים את הבשר והמקרר ונותנים לו לנוח 10 דקות. עם ידיים קצת משומנות מערבבים שוב את העיסה ומתחילים למלא את כל הקישואים שחצינו ורוקנו מתוכן - להדק היטב בקצוות.( מהבשר שנותר אפשר להכין כל מה שבא לכן)
מקמחים מעט כל הקישואים שמילאנו .
לוקחים צלוחית קטנה ושמים בה
2 ביצים
כפית מים
כפית רסק עגבניות
טורפים היטב וטובלים כל קישוא שעטפנו בקמח בביצה ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הכיוונים.
אני מתחילה לטגן קודם את הצד עם הבשר.
מניחים על נייר סופג ומתחילים להכין את הרוטב.
מצרכים לרוטב
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
5 כפות שמן לטיגון הבצל
2 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם
1 כף מרק עוף מהולה בכוס וחצי מים רותחים
חצי כפית קינמון - מוסיפה לאחר ששמתי את הממולאים בסיר.
חופן כוסברה/פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד כמה שניות .
מוסיפים את כל התבלינים( חוץ מהקינמון) ואת מרק העוף עם המים הרותחים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה- זה הזמן לטעום את הרוטב ולתקן טעמים במידה וצריך.
מסדרים יפה בתוך הסיר את הקישואים הממולאים שטיגנו- המים צריכים להגיע עד לגובה הקישואים -
אם חסר קצת מים תוסיפו מהצד.
זה הזמן שאני מפזרת מעל הכל קצת קינמון
מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה בינונית ונותנים לזה להתבשל עד לצמצום הרוטב.
מוסיפים כוסברה או פטרוזליה קצוצים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.