אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

98,465
צפיות

חמין

המתכון של
חמין

חמין מהממם עם צבע משגע, אני מכינה כל שבוע, לא מוותרים לי....אז...תהנו...

  • קטגוריהתבשילים
  • מספר מנות8 מנות
  • זמן הכנה12 שעות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • מספר מנות: 8 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 יחידות תפוחי אדמה
  • 2 כפות מרק עוף
  • חצי כוס גרגירי חומוס
  • רבע כוס שעועית אדומה
  • 1 יחידה בצל
  • 4 יחידות בטטה מתוקה
  • 4 יחידות שיני שום
  • 1 וחצי כוסות חיטה
  • חצי כוס שמן
  • 4 יחידות פירות יבשים
  • 1 קורט מלח
  • 1 כף כמון
  • רבע כף פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    המתכון לחמין שלי: שעתיים לפני ההכנה, אני משרה חומוס, או שעועית אדומה (כחצי כוס) במים רותחים עם כפית סודה לשתיה....לאחר שעתיים, שוטפת אותם....בסיר החשמלי של החמין- זה עם הקערת חרס), אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן- רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים,זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין....תבלינים: כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה וחצי כוס שמן..... מים שיכסו את כל החמין + 3 ס"מ מעל..... בשקית קוקי אני שמה כוס וחצי חיטה שטופה, כף פפריקה, 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, וחצי כוס שמן ממלאה את השקית עם 2 וחצי כוסות מים וקושרת את השקית הקצה העליון, ופשוט מניחה מעל.....הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות...(אחרי בערך 8 שעות של בישול, אני דוקרת בעזרת קיסם את השקית של החיטה כדי שיכנסו אליה אדים מהסיר ושהיא תתבשל כמו שצריך......בהצלחה למי שמכינה....חגית... .


1

המתכון לחמין שלי: שעתיים לפני ההכנה, אני משרה חומוס, או שעועית אדומה (כחצי כוס) במים רותחים עם כפית סודה לשתיה....לאחר שעתיים, שוטפת אותם....בסיר החשמלי של החמין- זה עם הקערת חרס), אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן- רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים,זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין....תבלינים: כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה וחצי כוס שמן..... מים שיכסו את כל החמין + 3 ס"מ מעל..... בשקית קוקי אני שמה כוס וחצי חיטה שטופה, כף פפריקה, 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, וחצי כוס שמן ממלאה את השקית עם 2 וחצי כוסות מים וקושרת את השקית הקצה העליון, ופשוט מניחה מעל.....הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות...(אחרי בערך 8 שעות של בישול, אני דוקרת בעזרת קיסם את השקית של החיטה כדי שיכנסו אליה אדים מהסיר ושהיא תתבשל כמו שצריך......בהצלחה למי שמכינה....חגית... .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים