לןגן

חמין

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 18/07/2015 | 08:26
חמין

תקציר המתכון: חמין מהממם עם צבע משגע, אני מכינה כל שבוע, לא מוותרים לי....אז...תהנו...

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 12 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לחמין שלי: שעתיים לפני ההכנה, אני משרה חומוס, או שעועית אדומה (כחצי כוס) במים רותחים עם כפית סודה לשתיה....לאחר שעתיים, שוטפת אותם....בסיר החשמלי של החמין- זה עם הקערת חרס), אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן- רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים,זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין....תבלינים: כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה וחצי כוס שמן..... מים שיכסו את כל החמין + 3 ס"מ מעל..... בשקית קוקי אני שמה כוס וחצי חיטה שטופה, כף פפריקה, 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, וחצי כוס שמן ממלאה את השקית עם 2 וחצי כוסות מים וקושרת את השקית הקצה העליון, ופשוט מניחה מעל.....הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות...(אחרי בערך 8 שעות של בישול, אני דוקרת בעזרת קיסם את השקית של החיטה כדי שיכנסו אליה אדים מהסיר ושהיא תתבשל כמו שצריך......בהצלחה למי שמכינה....חגית...