אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

1,717
צפיות

קובה אורז לפסח

המתכון של
קובה אורז לפסח

מוצלח מאודדדדדדד תודה לאורה ארגוב על ההשראה והמתכון לבצק הקובה

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • חצי קילו אורז מושרה לילה מסונן וטחון
  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • כף מלח
  • ללוש טוב עד שהכל מתאחד ולהניח במקרר ל15 דקות
  • למילוי
  • כמעט קילו בשר טחון
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • בצל קטן קצוץ דק
  • מלח
  • פילפל שחור
  • בהרת
  • שמן
  • לרוטב הצהוב
  • 4-5 גבעולים ועלים של סלרי קצוצים
  • 4-5 עלי סלק ירוק קצוצים
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פיטרוזיליה
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • אבקת מרק
  • מלח
  • פילפל שחור
  • כורכום
  • מיץ מלימון שלם
  • בערך ליטר מים רותחים
  • לרוטב האדום
  • בצל קצוץ דק
  • קופסא בינונית רסק
  • מלח
  • פילפל שחור
  • מעט קינמון
  • אבקת מרק
  • 3 כפות סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • בערך ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    לטחון את האורז .


  • 2

    להוסיף את החזה עוף הטחון .


  • 3

    ללוש טוב עד שהכל מתאחד ולהניח במקרר ל15 דקות .


  • 4

    להכין את המילוי .


  • 5

    בקערה לערבב את הבשר טחון ביחד עם שאר המרכיבים ללוש טוב .


  • 6

    להוציא מהמקרר את העיסה .


  • 7

    להרטיב את היד .


  • 8

    לקחת חתיכה מהעיסה לשטוח על היד .


  • 9

    לקחת חתיכה מהמילוי .


  • 10

    להניח במרכז .


  • 11

    לסגור לכדור .


  • 12

    להניח עג׳ צב עת או מגש עם ניילון נצמד או נייר אפיה .


  • 13

    להכין רוטב .


  • 14

    לרוטב הצהוב .


  • 15

    להניח את כל המרכיבים ביחד בסיר להוסיף מים .


  • 16

    להביא לרתיחה טובה .


  • 17

    להניח את הקובות בסיר .


  • 18

    לבשל בערך 20 חצי שעה .


  • 19

    אני הוספתי גם קוביות גדולות של קישוא.


  • 20

    לרוטב האדום .


  • 21

    לטגן בצל עד להשחמה .


  • 22

    להוסיף רסק.


  • 23

    לטגן ביחד .


  • 24

    להוסיף תבלינים ומעט מים ומיץ לימון .


  • 25

    לטגן עוד מס דקות .


  • 26

    להוסיף מים רותחים .


  • 27

    להביא לרתיחה טובה להכניס את הקובות ולבשל בערך 20 דקות חצי שעה .


  • 28

    אפשר להוסיף קוביות דלעת או קישוא .


  • 29

    בהצלחה ותודה לאורה ארגוב על הרעיון והמתכון לבצק הקובה .


1

לטחון את האורז .


2

להוסיף את החזה עוף הטחון .


3

ללוש טוב עד שהכל מתאחד ולהניח במקרר ל15 דקות .


4

להכין את המילוי .


5

בקערה לערבב את הבשר טחון ביחד עם שאר המרכיבים ללוש טוב .


6

להוציא מהמקרר את העיסה .


7

להרטיב את היד .


8

לקחת חתיכה מהעיסה לשטוח על היד .


9

לקחת חתיכה מהמילוי .


10

להניח במרכז .


11

לסגור לכדור .


12

להניח עג׳ צב עת או מגש עם ניילון נצמד או נייר אפיה .


13

להכין רוטב .


14

לרוטב הצהוב .


15

להניח את כל המרכיבים ביחד בסיר להוסיף מים .


16

להביא לרתיחה טובה .


17

להניח את הקובות בסיר .


18

לבשל בערך 20 חצי שעה .


19

אני הוספתי גם קוביות גדולות של קישוא.


20

לרוטב האדום .


21

לטגן בצל עד להשחמה .


22

להוסיף רסק.


23

לטגן ביחד .


24

להוסיף תבלינים ומעט מים ומיץ לימון .


25

לטגן עוד מס דקות .


26

להוסיף מים רותחים .


27

להביא לרתיחה טובה להכניס את הקובות ולבשל בערך 20 דקות חצי שעה .


28

אפשר להוסיף קוביות דלעת או קישוא .


29

בהצלחה ותודה לאורה ארגוב על הרעיון והמתכון לבצק הקובה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים