2 יחידות פלפל שטה (מי שרוצה יותר חריף אפשר להוסיף יותר פלפלים)
כפית וחצי כמון
1/2 כפית מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל לבן
שמן קנולה
קופסה רסק עגבניות של 100 גר'
2 כוסות חומוס מושרה מקולף
2 תפו"א בינוניים חתוכים לריבועים
בערך 3 כוסות מים
אופן ההכנה
1
שוטפים את בשר הראש ושמים בסיר רחב מכסים במים ומביאים לכמעט רתיחה. .
2
מורידים מהגז שוטפים מחליפים מים ומבשלים שוב, כך עושים פעמיים בפעם השנייה לפני הבישול חותכים את בשר הראש לרבועים ומביאים לכמעט רתיחה שוטפים את בשר הראש..
3
בסיר רחב שמים בצל ושמן ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף מוסיפים את השום וממשיכים לטגן מעט, מוסיפים את בשר הראש מטגנים מעט, מוסיפים מים עד לכיסוי בשר הראש, מוסיפים את החומוס התבלינים ורסק העגבניות מערבבים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים מידי פעם מערבבים..
4
מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד חציה שעה מכבים את הגז ואוכלים על מצע של אורז לבן. .
5
מתאים לברכות של ראש השנה..
1
שוטפים את בשר הראש ושמים בסיר רחב מכסים במים ומביאים לכמעט רתיחה. .
2
מורידים מהגז שוטפים מחליפים מים ומבשלים שוב, כך עושים פעמיים בפעם השנייה לפני הבישול חותכים את בשר הראש לרבועים ומביאים לכמעט רתיחה שוטפים את בשר הראש..
3
בסיר רחב שמים בצל ושמן ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף מוסיפים את השום וממשיכים לטגן מעט, מוסיפים את בשר הראש מטגנים מעט, מוסיפים מים עד לכיסוי בשר הראש, מוסיפים את החומוס התבלינים ורסק העגבניות מערבבים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים מידי פעם מערבבים..
4
מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד חציה שעה מכבים את הגז ואוכלים על מצע של אורז לבן. .