אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

1,456
צפיות

סיר לשבת או חג מנה מושלמת

המתכון של
סיר לשבת או חג מנה מושלמת

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • כחצי קג קמח
  • כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • מים כ 1.5-2- כוסות
  • 3/4 כוס שמן
  • חלקי עוף שוקיים או ירכיים שטופות
  • תפוחי אדמה בטטה חתוכים לרבעים
  • בצל קצוץ
  • תבלינים- מלח פלפל כורכום .פפריקה/מתוקה /חריפה
  • תבלין עוף, כמון וכד..
  • חצי כפית לערך. או לפי טעמכם.
אופן ההכנה
  • 1

    את הבצק נלוש ולשים לב לנוזלים לשים בהדרגה . נתפיח להכפלת הנפח. לאחר מכן נלוש שוב לישה קצרה להתפיח שוב כ 20 דק..


  • 2

    את חלקי העוף נטגן בסיר עם הבצל נוסיף תבלינים ומים להוסיף את התפו"א ולבשל על אש נמוכה . מידי פעם לנענע על הסיר ולהוסיף מים במידת הצורך. ולתקן תיבול..


  • 3

    להרכבת המנה.


  • 4

    נשמן מעט סיר סוטאג.


  • 5

    לרדד נחצית מהבצק ונניח בתוך הסיר עם הידיים נמתח ונעלה את הבצק מסביב לדפות..


  • 6

    נחמם תנור ונאפה חצי אפיה שזה כ 20 דק לערך. כשנראה שהבצק חצי אפוי..


  • 7

    נכניס את חלקי העוף ותפוא.


  • 8

    ומעליהם נשים את יתרת הבצק לאחר שרידדנו קלות.


  • 9

    לצפות בביצה ושומשום.תהנו הילה♥לאפות כ 30 דק לערך או עד שהמאפה משחים. .


1

את הבצק נלוש ולשים לב לנוזלים לשים בהדרגה . נתפיח להכפלת הנפח. לאחר מכן נלוש שוב לישה קצרה להתפיח שוב כ 20 דק..


2

את חלקי העוף נטגן בסיר עם הבצל נוסיף תבלינים ומים להוסיף את התפו"א ולבשל על אש נמוכה . מידי פעם לנענע על הסיר ולהוסיף מים במידת הצורך. ולתקן תיבול..


3

להרכבת המנה.


4

נשמן מעט סיר סוטאג.


5

לרדד נחצית מהבצק ונניח בתוך הסיר עם הידיים נמתח ונעלה את הבצק מסביב לדפות..


6

נחמם תנור ונאפה חצי אפיה שזה כ 20 דק לערך. כשנראה שהבצק חצי אפוי..


7

נכניס את חלקי העוף ותפוא.


8

ומעליהם נשים את יתרת הבצק לאחר שרידדנו קלות.


9

לצפות בביצה ושומשום.תהנו הילה♥לאפות כ 30 דק לערך או עד שהמאפה משחים. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים