2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים לילה קודם או לחלופין אפשר להשתמש בקופסת שימורים אחת של גרגירי חומוס
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
1/4 כוס שמן קנולה
כף וחצי תבלין גריל בשר
2 כפיות כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מים לכיסוי התבשיל בסיר
אופן ההכנה
1
מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי (בדרך כלל למשך שעה עד שעה וחצי)..
2
מצננים את הבשר ועדיף להעביר למקרר לחצי שעה כדי שנוכל לחתוך בקלות מבלי שיתפרק..
3
חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומניחים בסיר רחב, שוטפים היטב את התפודים, חוצים ומוסיפים לסיר (משאירים את התפודים בקליפתם). קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות ומוסיפים גם כן לסיר..
4
שוטפים את גרגירי החומוס המושרים ושופכים לסיר מעל הכל, אם השתמשתם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, אז שופכים את המים שבשימורים ומוסיפים את גרגירי החומוס לסיר..
5
קולפים את השום, פורסים ומפזרים מעל הכל בסיר..
6
מוסיפים שמן ותבלינים ומוסיפים מים עד לידי כיסוי חלקי של המרכיבים שבסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה..
7
מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עד שתפו"א רכים..
8
מגישים חם. .
1
מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי (בדרך כלל למשך שעה עד שעה וחצי)..
2
מצננים את הבשר ועדיף להעביר למקרר לחצי שעה כדי שנוכל לחתוך בקלות מבלי שיתפרק..
3
חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומניחים בסיר רחב, שוטפים היטב את התפודים, חוצים ומוסיפים לסיר (משאירים את התפודים בקליפתם). קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות ומוסיפים גם כן לסיר..
4
שוטפים את גרגירי החומוס המושרים ושופכים לסיר מעל הכל, אם השתמשתם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, אז שופכים את המים שבשימורים ומוסיפים את גרגירי החומוס לסיר..
5
קולפים את השום, פורסים ומפזרים מעל הכל בסיר..
6
מוסיפים שמן ותבלינים ומוסיפים מים עד לידי כיסוי חלקי של המרכיבים שבסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה..
7
מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עד שתפו"א רכים..