לןגן

בשר עם תפודים, בטטה וחומוס

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/06/2018 | 08:22
בשר עם תפודים, בטטה וחומוס

תקציר המתכון: תבשיל מעלף שמשאיר ניחוחות באוויר, מצויין כתחליף לחמין לשבת בבוקר.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי (בדרך כלל למשך שעה עד שעה וחצי).

  2. מצננים את הבשר ועדיף להעביר למקרר לחצי שעה כדי שנוכל לחתוך בקלות מבלי שיתפרק.

  3. חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומניחים בסיר רחב, שוטפים היטב את התפודים, חוצים ומוסיפים לסיר (משאירים את התפודים בקליפתם). קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות ומוסיפים גם כן לסיר.

  4. שוטפים את גרגירי החומוס המושרים ושופכים לסיר מעל הכל, אם השתמשתם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים, אז שופכים את המים שבשימורים ומוסיפים את גרגירי החומוס לסיר.

  5. קולפים את השום, פורסים ומפזרים מעל הכל בסיר.

  6. מוסיפים שמן ותבלינים ומוסיפים מים עד לידי כיסוי חלקי של המרכיבים שבסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.

  7. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות עד שתפו"א רכים.

  8. מגישים חם.