אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

44,683
צפיות

תפוחי אדמה ממולא בבשר טחון

המתכון של
תפוחי אדמה ממולא בבשר טחון

מנה מעלפת את החושים

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן,מלח,בהרט או ראס אל חנות , חצי כפית פפריקה , פלפל שחור או לבן,2 כפות פירורי לחם לבנים או קמח מצה ..2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לערבב היטב
  • 10 תפו"א בינוניים או 5 גדולים חצויים ,לקלף את הקליפה לחתוך את הראש של התפוח אדמה על מנת שיהיה בסיס ישר ! ולהתחיל לרוקן את התכולה בעזרת סכין עגולה בעדינות ,לא לזרוק את השאריות ,נשתמש בהם לרוטב .
  • נתחיל למלא את התפו"א בבשר הטחון ובשארית הבשר טחון נגלגל לקציצות קטנות
אופן ההכנה
  • 1

    לטגן ברבע כוס שמן בצל גדול לרצועות עד להשחמה ,נוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה וחצי כפית כורכום ונערבב,נוסיף 2 עגבניות חתוכות לריבועים,את שאריות התפו"א ,2 שיני שום כתושות,פלפל שחור גרוס ושתי כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף מהול ,נערבב היטב..


  • 2

    כאשר הרוטב מבעבע נניח את התפו"א כשהם עומדים ואת הקציצות שנותרו ,נבשל עד לריכוך התפו"א ,מידי פעם להרטיב את הקציצות עם כף מהרוטב ..


  • 3

    נסיר את המכסה ונפזר חופן כוסכרה קצוצה ונבשל ללא מכסה לעוד רבע שעה כך מתקבל צבע יפה ☺.


  • 4

    סה"כ זמן בישול כשעה וחצי על להבה נמוכה.


1

לטגן ברבע כוס שמן בצל גדול לרצועות עד להשחמה ,נוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה וחצי כפית כורכום ונערבב,נוסיף 2 עגבניות חתוכות לריבועים,את שאריות התפו"א ,2 שיני שום כתושות,פלפל שחור גרוס ושתי כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף מהול ,נערבב היטב..


2

כאשר הרוטב מבעבע נניח את התפו"א כשהם עומדים ואת הקציצות שנותרו ,נבשל עד לריכוך התפו"א ,מידי פעם להרטיב את הקציצות עם כף מהרוטב ..


3

נסיר את המכסה ונפזר חופן כוסכרה קצוצה ונבשל ללא מכסה לעוד רבע שעה כך מתקבל צבע יפה ☺.


4

סה"כ זמן בישול כשעה וחצי על להבה נמוכה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים