אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,259
צפיות

קציצות טונה ברוטב עגבניות לצד פתיתים מושלמים!

המתכון של
קציצות טונה ברוטב עגבניות לצד פתיתים מושלמים!

מנה משגעת מכל הבחינות - קלה להכנה, טעימה , מרשימה ומזינה !

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • להכנת הפתיתים
  • חבילה פתיתים עגולים - 500 גרם

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 3.5 כוס מים רותחים

  • 6 כפות שמן
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק עוף
  • להכנת הקציצות טונה
  • 5 קופסאות טונה (500 גרם סך הכל)
  • רבע בצל לבן קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • 2 פרוסות לחם
  • 1 כף קמח
  • 2 ביצים
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • להכנת הרוטב עגבניות
  • 4 עגבניות , קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 5 שיניי שום כתושות
  • חצי בצל לבן קצוץ
  • רבע צרור כוסברה
  • חצי לימון, חתוך לפרוסות דקות
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פפריקה אדומה
  • כוס מים רותחים
  • תוספת לפתיתים
  • קופסת שימורים גרגירי תירס
  • חצי כוס אפונה
  • חצי גמבה אדומה
אופן ההכנה
  • 1

    להכנת הקציצות טונה - לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות, להכין כדורים בגודל בינוני ולטגן עד להזהבה משני הצדדים. .


  • 2

    להכנת הרוטב עגבניות - בזמן שמטגנים את הקציצות להכין את הרוטב עגבניות. לטגן במעט שמן את השום הכתוש, בצל לבן קצוץ ועגבניות חתוכות לקוביות קטנות כ-7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. להוסיף את הלימון, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, את המים הרותחים ולתבל - לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה 5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הקציצות לסיר, לכסות ברוטב ולבשל כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה. .


  • 3

    להכנת הפתיתים - לטגן בצל לבן קצוץ ואת הפתיתים עם 6 כפות שמן עד להזהבה. לתבל ברבע כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף - לערבב היטב , להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולכסות. לבשל על אש קטנה במשך 20 דקות ולערבב כל 5 דקות את הפתיתים. .


  • 4

    לסנן את גרגירי התירס, לשטוף את האפונה ולחתוך את הפלפל האדום לקוביות קטנות. לתבל במעט מלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם. להוסיף לפתיתים ולערבב. להגיש חם ובתאבון :).


1

להכנת הקציצות טונה - לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות, להכין כדורים בגודל בינוני ולטגן עד להזהבה משני הצדדים. .


2

להכנת הרוטב עגבניות - בזמן שמטגנים את הקציצות להכין את הרוטב עגבניות. לטגן במעט שמן את השום הכתוש, בצל לבן קצוץ ועגבניות חתוכות לקוביות קטנות כ-7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. להוסיף את הלימון, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, את המים הרותחים ולתבל - לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה 5 דקות. לאחר מכן להוסיף את הקציצות לסיר, לכסות ברוטב ולבשל כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה. .


3

להכנת הפתיתים - לטגן בצל לבן קצוץ ואת הפתיתים עם 6 כפות שמן עד להזהבה. לתבל ברבע כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף - לערבב היטב , להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולכסות. לבשל על אש קטנה במשך 20 דקות ולערבב כל 5 דקות את הפתיתים. .


4

לסנן את גרגירי התירס, לשטוף את האפונה ולחתוך את הפלפל האדום לקוביות קטנות. לתבל במעט מלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם. להוסיף לפתיתים ולערבב. להגיש חם ובתאבון :).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים