אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

5,936
צפיות

שקשוקה אפונה רוטב צהוב

המתכון של
שקשוקה אפונה רוטב צהוב

אחלה ארוחה למוצא"ש או סתם באמצע שבוע

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום מגורדות
  • חצי חבילת אפונה קפואה
  • חצי כוס פולים  (לא חייב )
  • חופן כוסברה קצוצה
  • פלפלים חריפים
  • גמבה אדומה לרצועות
  • בצים לפי מספר נפשות
אופן ההכנה
  • 1

    ברבע כוס שמן לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 2 שיני שום מגורדות, כפית כורכום, את הגמבה החתוכה נטגן קלות .


  • 2

    נוסיף את האפונה והפולים, כוס גדולה של מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, חצי כפית כמון, מלח, ואת הכוסברה הקצוצה, נבשל על להבה נמוכה כ 25 דקות .


  • 3

    ואז נוסיף את הבצים, נוסיף על הבצים מעט תפזורת פלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה או טריה, נבשל במכסה סגור ,לעוד 10 דקות.


1

ברבע כוס שמן לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף 2 שיני שום מגורדות, כפית כורכום, את הגמבה החתוכה נטגן קלות .


2

נוסיף את האפונה והפולים, כוס גדולה של מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, חצי כפית כמון, מלח, ואת הכוסברה הקצוצה, נבשל על להבה נמוכה כ 25 דקות .


3

ואז נוסיף את הבצים, נוסיף על הבצים מעט תפזורת פלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה או טריה, נבשל במכסה סגור ,לעוד 10 דקות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים