אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני תבשילים

3,528
צפיות

אושפולוב מכוסמת

המתכון של
אושפולוב מכוסמת

מכירים "אושפולוב" מהמטבח הבוכרי אז במקום אורז שמתי כוסמת

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 6-8 גזרים עבים חתוכים לגפרורים
  • 2 פרפרים של חזה עוף חתוך לקוביות גדולות (או כל חלק אחר)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות כוסמת ( מדוד בכוס זכוכית עם ידית )
  • 3 כוסות מים רותחים ( מדוד בכוס זכוכית עם ידית )
  • מלח לפי הטעם
  • כף כמון
  • כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  • 1

    על להבה גדולה בסיר עמוק לשים את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את חזה העוף ולערבב תוך כדי טיגון, ולתבל ( מלח, כמון, פלפל שחור גרוס ). להוסיף את הגזרים להמשיך לטגן מס' דקות, להנמיך את הלהבה לסגור את הסיר עם המכסה ולבשל 10-15 דק' עד לריכוך חלקי של הגזרים. להוסיף מים רותחים לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך. על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח לבשל בערך 15 דק'. ( רתיחה עדינה).


  • 2

    לשותף מספר פעמים את הכוסמת, ולשים על התבשיל ולישר גובה המים 1.5 ס"מ מעל לכוסמת. .


  • 3

    לסגור את הסיר עם המכסה, על להבה נמוכה לבשל 30-40 דק'. .


  • 4

    לאחר 30 דק' לפתוח לערבב את כל התבשיל, ולהמשיך עוד 10 דק' בישול. .


1

על להבה גדולה בסיר עמוק לשים את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את חזה העוף ולערבב תוך כדי טיגון, ולתבל ( מלח, כמון, פלפל שחור גרוס ). להוסיף את הגזרים להמשיך לטגן מס' דקות, להנמיך את הלהבה לסגור את הסיר עם המכסה ולבשל 10-15 דק' עד לריכוך חלקי של הגזרים. להוסיף מים רותחים לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך. על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח לבשל בערך 15 דק'. ( רתיחה עדינה).


2

לשותף מספר פעמים את הכוסמת, ולשים על התבשיל ולישר גובה המים 1.5 ס"מ מעל לכוסמת. .


3

לסגור את הסיר עם המכסה, על להבה נמוכה לבשל 30-40 דק'. .


4

לאחר 30 דק' לפתוח לערבב את כל התבשיל, ולהמשיך עוד 10 דק' בישול. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים